Tekstil


Erkek giyimi denildiği zaman akla ilk gelen takım elbise olur. Günümüzün erkeği geleneklere uymak yerine, rahat olmayı ve kendi zevkine göre giyinmeyi tercih etse de takım elbise önemini ve değerini yitirmiyor. Zaman zaman unutulmuş gibi görünse bile her erkeğin gardırobunda önemli günler için muhafaza edilen bir takım elbise mutlaka olmalı...

İki tür erkek var: Her gün takım elbise giyenler ve ancak cenaze ya da düğünlerde takım elbise giyenler. Gardırobunuzda kaç takım elbise bulundurursanız bulundurun, bunların kalitesinin mükemmel olmasına dikkat etmelisiniz. Erkeği olduğundan daha da yakışıklı gösteren kıyafet, kaliteli bir takım elbisedir. Bunu asla unutmayın. Kötü dikilmiş, bedene uymayan bir takım elbise ile erkeğin acınacak bir görüntü sergileyeceğini de aklınızdan çıkarmayın.

Artık toplumlarda resmiyete pek fazla yer verilmese de bence her erkeğin gardırobunda mutlaka en az bir takım elbise bulunmalı... Düğünler ve cenazeler, hayatın gerçekleri... Bu yüzden bir gün mutlaka takım elbise satın almak zorunda kalacaksınız.

Takım elbisenin en önemli özelliği, zaman içinde pek fazla değişikliğe uğramamasıdır... Eğer gardırobunuzda kaliteli bir takım elbise varsa ve ona iyi bakarsanız, yıllarca kullanabilirsiniz.

OMUZLAR ÇOK ÖNEMLİ

Takım elbisede en önemli ayrıntı omuzlardır. Neden mi? Hemen açıklayayım: Bir takım elbise yaratmak, aslında bir sanattır. İki boyutlu bir kumaşı alıp onu üç boyutlu bir cisme dönüştürüyorsunuz. Aslında bu, dikilerek yaratılan bir heykeldir. Omzun koltukaltıyla birleştiği yer ise, ceketin vücuda uymasında en önemli detaydır. İyi dikilmiş bir ceketin omzu, her noktadan koltuk altına yerleştirilmiş olur. Kol omuza tam uydurulamamışsa, kolunuzu hareket ettirdikçe ceketin kolu kasılır, omuz çevresinde kırışıklıklar meydana gelir.

Eğer ceket konfeksiyon ürünü ise, kol ile omuzun birbirine tıpatıp uyması çok zayıf bir ihtimaldir. Terzide kendinize özel olarak ceket diktirmeyip konfeksiyon ürünlerini tercih edecekseniz, bunların da en iyi olanını seçmeye çalışmalısınız.

DÜĞMELER VE İLİKLER

Ceketinizin düğmeleri kemik ya da başka bir doğal malzemeden yapılmış olmalı. Plastik düğmeler, kuru temizleme işlemlerinden zarar görür, kısa sürede parçalanabilirler. Düğmelerin plastik mi yoksa kemik mi olduklarını anlamak o kadar da zor değil. Plastik düğmelerde renk ve ton farkı olmaz, ayrıca çok fazla parlak görünürler. Kemik düğmelerde ise renk farkı dikkat çeker.

Özenle dikilmiş bir ceketin ilikleri temiz, düzgün ve sıkı olur. Ceketin düğmelerini birkaç kez ilikleyip açtıktan sonra iliğin düğmeye alışması mümkün olur. Düğmeler, ilikleri kapatacak büyüklükte olmalı. Ceketin mükemmel bir görüntü taşıması için düğmeler ve iliklerin özenle hazırlanmasına dikkat edilmeli.

CEP KENARLARI DİKİŞ İSTER

Takım elbise ceketlerinin cep kenarları dikişli olmalı ve kullanılabilmeli. Süs olsun diye cep görüntüsü verilen sahte cepler, çirkin bir görüntü yaratır. Cep görüntüsü vermek uğruna birer ceket kapağı takılmış ceketler asla tercih edilmemeli... Kaliteli bir ceketin cepleri dikişle kapatılmış olur. Ceketi kullanmaya başlamadan önce, bu dikişi ince bir makasla kesmelisiniz.

TAKIM ELBİSENİN PANTOLONU

Özenle dikilmiş ve vücudunuza oturan bir ceketin altına elbette ucuz bir pantolo