Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'e Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü ''Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı'' verildi.
İngiltere Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi David Reddaway'ın, Kraliçe II. Elizabeth'in Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü Suzan Sabancı Dinçer'e ''Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı'' verdiği belirtildi.
Suzan Sabancı Dinçer'in Birleşik Krallık ve Türkiye ilişkilerine sıra dışı bir kişisel katkı sunduğunu vurgulayan Reddaway, ''Türkiye'de ve Birleşik Krallık'ta ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin teşviki için Sayın Sabancı ile birlikte çalışmış olan herkesin de kendisini bu seçkin onura layık görüldüğünden ötürü kutladığına eminim'' ifadesini kullandı.
Suzan Sabancı Dinçer ise açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Türkiye ve İngiltere'nin, Avrupa'nın iki karşıt köşesinde bulunduğunu ancak ortak değerlere dayanan uzun tarihleri sayesinde birçok uluslararası meselede aynı perspektifi paylaştıklarını kaydetti.
Özellikle Avrupa'nın kritik sorunlar ile karşı karşıya olduğu bir dönemde, birlikte bir dostluk ve ekonomik mutabakat ekseni oluşturulduğuna işaret eden Suzan Sabancı Dinçer, ''Bu birlikteliğin bölgemizde güven ve istikrarın sağlanmasında önümüzdeki dönemde çok daha büyük etkisi olabileceğine inanıyorum. Bu çerçevede, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretlerimi ödüle değer bulması benim için büyük bir onurdur'' değerlendirmesinde bulundu.
Kral V. George tarafından 1917'de oluşturulan ''Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı'', Hükümet'in teklifi üzerine Kraliçe tarafından veriliyor.
Türkiye ve Birleşik Krallık iş dünyasının liderlerini bir araya getiren Türkiye - Britanya CEO Forumu, bu yıl, Birleşik Krallık – Türkiye Tatlıdil Forumu’ndan hemen önce 12 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Suzan Sabancı Dinçer’in özgeçmişi
Suzan Sabancı Dinçer Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi'dir.
Kariyerine 1986 yılında bankacılık sektöründe başlayan Sabancı Dinçer, 1989 yılından itibaren Akbank’ta görev almıştır.
Suzan Sabancı Dinçer, Institute of International Finance Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Ülkeler Danışma Kurulu Üyesi, Citigroup Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi, Blackstone Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi’dir.
Sabancı Dinçer, küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Türkiye için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun kurulmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda, Chatham House Mütevelli Heyeti’nde görev almaktadır ve DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı’dır.
Suzan Sabancı Dinçer, Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Forum İstanbul Onursal Danışma Kurulu Üyeliği ve TÜSİAD Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Aynı zamanda İstanbul Lüksemburg Fahri Konsolosu’dur.
Başta kültür-sanat, eğitim, girişimcilik ve çevre konuları olmak üzere, sosyal sorumluluk alanında da birçok sorumluluk üstlenen Suzan Sabancı Dinçer, The Prince’s Charities Danışma Kurulu Üyeliği, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Endeavor Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Akbank Sanat Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.
Sabancı Dinçer liderliğinde, Akbank Türkiye’de mevduat bankaları arasında GRI (Global Reporting Inititative) standardında hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlamıştır. Ayrıca Karbon Saydamlık Projesi'nin Türkiye'de hayata geçirilmesine destek olarak bu alanda öncü bir rol üstlenmiştir.
Suzan Sabancı Dinçer, lisans öğrenimini İngiltere'deki Richmond College'da Finans üzerine yapmıştır. Ayrıca ABD'de Boston Üniversitesi'nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahiptir. Sabancı Dinçer, evli ve iki çocuk annesidir.