Ekonomi


Sabah saatlerinde başlayan sorunla ilgili Sahibinden tarafından yapılan açıklamada “Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır” demekle yetinildi.

Ancak aksaklığın ne olduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Sahibinden’in domain sorgulaması yapıldığında ise ilginç bir durum ortaya çıktı. 

İlk olarak 30 Aralık 1999 tarihinde satın alınan domain’in kayıt güncelleme tarihi 30 Aralık 2024 olarak görünüyor.

DOMAIN KAYDI 2 OCAK 2024 GÖRÜNÜYOR

Ancak domain’in kaydı bu tarihte değil 2 Ocak 2024 olarak görünüyor.  Kaydı yapan ise domain’in yöneticisi olan Network Solutions.

Bu durum da Sahibinden’in güncellemeyi unuttuğu ve alan adını yöneten firmanın isme el koyduğu anlamına geliyor. Bu durum ise şirketin unutkanlığı sonrası sahibinden.com adresinin yeni sahibinin bu firma olduğu iddialarını gündeme getirdi.

SAHİBİNDEN İDDİALARI YALANLADI

Sahibinden tarafından yapılan ikinci bir açıklamada da Şirket şimdi ise medyada dolanmaya başlayan son iddialara yönelik olarak şu yeni açıklamayı yaptı: “Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi / firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir” dedi.

3 AY SÜRE TANIYOR

 Alan adı yöneticisi firmanın güncellemenin gecikmesi durumunda domain’i kilitleme hakkı var. Güncellemeyen firma ya da kişiye de geri alması için 3 ay süre tanıyor. Ancak geri alacak kişinin gecikme sürecine göre ceza ödemesi şart. 

Sosyal medyada tartışmalar sürerken yeni bir iddia ortaya atıldı. Domain yöneticisi firma kilitlediği adresi geri vermek için Sahibinden’den 1 milyon dolar istiyordu. Bu parayı almak için de geri verme işlemini ağırdan aldığı belirtiliyor.

1 MİLYON DOLAR TALEP EDİYORLAR 

Sektör kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Sahibinden yasal cezayı ödemek istiyor. Karşı firma ise da 1 milyon doların verilmesi için işlemi ağırdan alıyor. Sahibinden’in 1 milyon doları ödemeyip gerekirse uluslararası yargı yoluyla hakkını aramakta kararlı olduğu öne sürüldü.

Sektör kaynakları Sahibinden’in çok büyük bir firma olmasından dolayı karşı tarafın fidye niyetine böyle bir para isteyebileceğine belirtiyor. Ancak aynı kaynaklar Network Solition firmasının alan adı satışında dünyanın en büyük firması olduğundan dolayı böyle bir yola girme ihtimalinin az olduğunu belirtti.

ERİŞİME AÇILDI

Sahibinden.com akşam saatlerinde "Aksaklığın" çözülmesi neticesinde erişime açıldı

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABER: 

Ünlü ilan sitesi Sahibinden’e ulaşılamıyor, iddialar ise isim hakkı tescili güncellemesinin unutulduğu yönünde