Türkiye’de oyun sektörünün 'kralı' olarak nitelendirilen Akın Babayiğit, oyun girişimlerine yatırım yapmak için Londra merkezli bir fon kurdu. 2017 yılında Londra merkezli oyun stüdyosu Tripledot’u kuran Akın Babayiğit, geçen yıl 1.4 milyar dolarlık değere ulaşan şirketinin yönetiminden ayrılmıştı.
ŞİRKETİN İSMİ ARCADIA GAMING ADVISORS
Bloomberg’in haberine göre İngiltere merkezli kurulan 100 milyon dolarlık fonun ismi Arcadia Gaming Advisors olarak belirlendi. Daha önce Facebook'ta çalışan Babayiğit, popüler bir Solitaire uygulamasının yaratıcısı Tripledot'un kurucuları arasında yer alıyor. Techcrunch'a göre, 2022'de girişimin değeri 1,4 milyar dolardı. Babayiğit aynı zamanda Türk mobil oyun geliştiricilerinin oluşturduğu ekosistemin çok güçlü ve üretken bir parçası olarak tanımlanıyor. Zynga Inc.'e satılan oyun şirketi Peak'in danışmanı olarak görev yapan Babayiğit’in Türk oyun şirketleri Bigger Games, Spyke Games ve Dream Games’te yatırımları bulunuyor. Babayiğit, 2024 yılında kurucuları arasında yer aldığı Tripledot şirketinin başkanlığı görevinden ayrılmıştı.
OYUN SEKTÖRÜ TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR
Mobil oyun endüstrisi, pandemide yaşadığı büyük patlamadan sonra gelen büyük düşüşten sıyrılıp toparlanmaya çalışıyor. Pandemide yaşanan hızlı büyüme, Türk oyun şirketlerine yaramıştı. Sensor Tower'a göre, 2024'te mobil oyunlardan elde edilen uygulama içi satın alma geliri, iki yıllık düşüşün ardından yüzde 4'lük büyüme ile 81 milyar dolar oldu.
patronlardunyasi.com