Ekonomi


20 milyona yakın öğrenci 9 Eylül’de ders başı yapacak. Aileler kaliteli ve uygun fiyatlı ürün arayışına girerken Hepsiburada da 16 Eylül 2024 tarihine kadar geçerli olacak okula dönüş kampanyasını başlattı. 2 Eylül’de başlayan ve 16 Eylül’e kadar sürecek kampanyalarla Hepsiburada’da mağazası olan 103 bin esnafa yeni bir gelir kapısı açılması hedeflenirken temmuz ayına göre platformdaki iş hacminin de yüzde 50 artması bekleniyor. 

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı (CCO) Ender Özgün, okula dönüş kampanyaları ve Hepsiburada tarafından gerçekleştirilen ‘Okula Geri Dönüş – Alışveriş Dinamiklerini Anlama Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Özgün, okula dönüş sürecinin sadece bir kampanya dönemi olmadığını, Türkiye ekonomisi için de yaz tatilinin ardından bir atak dönemine işaret ettiğini anlattı. Özgün, şöyle devam etti: 

TÜKETİCİ BEKLENTİLERİNE GÖRE KAMPANYALAR DÜZENLENDİ

“Bugün milyonlarca müşterimizi Türkiye’nin 81 iline yayılan 103 bin esnaf ve KOBİ ile bir araya getirerek, ülkemize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bu kampanyayı tasarlarken, öncelikle tüketicilerimizin bizden beklentilerini dikkate aldık. Sahaya inip, onları dinledik. Hem indirimlerle tüketicilerimize tasarruf sağlayan hem de esnafımıza, ilave ciro fırsatı yaratan bir kampanya sürecini hayata geçirdik. Bu süreçte 1 milyon kırtasiye ürünü, 140 bin okul çantası, 1.4 milyon çocuk kitabı, 140 bin matara, 650 bin eğitim kitabı, 290 bin ayakkabı, 65 bin laptop, 23 bin monitör satmayı hedefliyoruz. Şimdi al 3 ay sonra öde kampanyamız da 9 Eylül’de başlayacak. Okula dönüş döneminde her yıl satışlar yükseliyor. Bu yıl da ticari hacimde temmuz ayına göre yüzde 50 artış bekliyoruz. Bu süreçte 100 milyonun üzerinde bir trafiği platformumuzda ağırlayacağız.”  

OKUL ALIŞVERİŞİNE ORTALAMA 10 BİN TL AYRILIYOR

Ender Özgün, okul alışverişinde kararın fiyat-performans, kalite ve ürün güvenliği odağında şekillendiğinin de altını çizdi. Özgün, yaptıkları araştırmayla ilgili şunları anlattı:

“Ailelerin en önemli gündem maddeleri, yüzde 58’lik oranla ‘fiyat değişimlerine karşı önlem alabilmek’ olarak karşımıza çıkıyor. Bunu yüzde 37 ile ‘kaliteli ürünlere erişmek’ ve yüzde 35 ile ‘bütçelerini kontrollü ve idareli kullanmak’ takip ediyor. Ekonomik gelişmeler çerçevesinde aileler uygun fiyatlı ürünlere yöneliyor. Taksitlendirme ve ödeme erteleme talebi yüksek. Kırtasiye ürünleri ve ayakkabı her yaş grubunda, en çok tercih edilen kategoriler arasında yer alıyor. Onları yüzde 69 ile çanta takip ediyor. Araştırmaya katılan aileler, okul alışverişine ortalama 10.000 TL bütçe ayırdığını ifade ediyor. Araştırmaya katılanların; yüzde 55’i kredi kartı limitine dokunmadan borçlanma veya kredilenme yöntemini tercih edeceğini söylüyor. Yeni trend ise alışveriş listesi yapmak.”

 

patronlardunyasi.com