Konut satışları tamamlanan Nef Kağıthane 03 ve yoğun ilgi gören Nef Merter 12 ile 23 günde 800’den fazla aileyi ev sahibi yapan Nef, yine Kağıthane ve Merter’de toplam 510 Milyon TL değerinde iki yeni projesini daha hayata geçiriyor.
İstanbul’un şehir merkezinde, iş dünyasının kalbinin attığı lokasyonlarda yatırım değeri yüksek projeler geliştiren Timur Holding markası Nef, karşılaştığı yoğun talep nedeniyle iki yeni projesini daha, 2013 yılı bitmeden satışa çıkarıyor. İstanbul’un merkezinden uzaklaşmadan konforlu bir konut ve ofis hayatı sunan Nef Merter 13 ve Nef Kağıthane 08; Haziran 2016’da teslim edilecek.
2013’te 1115 konut 461 ofis sattı
Projelerin lansman toplantısında konuşan Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur; 2013 yılının gayrimenkul sektörü ve Nef açısından olumlu bir yıl olduğunu dile getirerek; “2013 yılı Nef için beklentileri karşılayarak büyüdüğümüz bir yıl oldu.
Kentsel dönüşüm yatırımları ve kentlerdeki alt yapı çalışmalarının yoğunlaştırılması ile birlikte gayrimenkul sektöründeki projelerde artış yaşandı. Bu artışın taleple karşılık bulması, sektörde canlılık yaşanmasını sağladı” dedi.
Erden Timur ayrıca şehirlerimizin yeniden yapılanmasına dönük bir yıl geçirildiğini belirterek; “Sektördeki markalı konut üreticileri olarak daha bilinçli hareket ettik, Türk gayrimenkul sektörünün çıtasını yükselttik. Kentsel dönüşüm için birçok ortaklığa imza attık ve kurucu üyesi olduğumuz Kentsel Vizyon Platformu ile birlikte dönüşüme yeni bir yaklaşım kazandırdık” dedi.
Merter'de dairelerin hepsi satılamadı
Erden Timur; Merter'deki 562 konutunun yüzde 80'nin satıldığını ancak yüzde 20'sinin henüz satılamadığını açıkladı. Erden Timur; geçtiğimiz ay satışa çıkan 2 proje için "6 bin 447 kişi sıraya girdi” diye açıklama yapmıştı. Erden Timur, "Satışların çok kısa sürede bitmesini bekliyoruz. Bundan sonra başvuranlar yeni projeler için sıraya girmiş olur" demişti. Satışa başlayan projenin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen konutların tamamının satılamaması dikkat çekti.
Toplantının devamında söz alan Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik; “Eylül ayı sonunda satışına başladığımız Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12 ile toplam 900 konut için 40 binin üzerinde bilgi talebi aldık, 23 günde 800’den fazla aileyi ev sahibi yaptık. 335 adet konutun tamamı satılan Nef Kağıthane 03 ve 565 adet konutun %80’in satıldığı Nef Merter 12 projelerine gelen yoğun ilgi nedeniyle, yeni projelerimiz Nef Kağıthane 08 ve Nef Merter 13’ün satışını öne çektik” dedi.