Gündem


Eski Bakanlardan Mustafa Taşar, Afyonkarahisar-Ankara karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Yağmurlu havada kayganlaşan yolda savrulan araç devrildi. Araçta bulunan Taşar olay yerinde hayatını kaybetti.

Mustafa R.Taşar Kimdir?

1951 Yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı.

İlk kamu görevine 1976 yılında Gaziantep'te Birleşmiş Milletler Projesi çerçevesinde kurulan Küçük Sanayi Geliştirme Projesi (KÜSGEM)'de yönetci olarak başladı.

1977-1980 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampüsü'nde Genel Müdür Yardımcılığı, 1980-1983 yılları arasında DPT Müsteşarlığı'nda Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

20.05.1983 tarihinde, Türk siyasi hayatında önemli bir dönüm noktası olan Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 08.06.1983 yılında Anavatan Partisi Genel Sekreteri olan Mustafa TAŞAR, 06.11.1983'de 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Avrupa Ekonomik Topluluğu Karma Parlamento Grubu Üyeliği, Türk-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24.06.1987'de Anavatan Partisi Genel Sekreterliği'nden istifa etti. 13.06.1988 tarihine kadar ANAP Genel Başkan Danışmanlığı yaptı.

18. Dönem Ankara Milletvekili olarak Parlamento'da bulundu. 47. Ve 48. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev aldı. Bakanlık göreviyle birlikte, ANAP Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

20. Dönemde Gaziantep Milletvekili olara TBMM'ye giren Mustafa TAŞAR, 53. Hükümet'te Çevre Bakanı, 55. Hükümet'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu.

21. Dönemde tekrar Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye giren Mustafa TAŞAR, ANAP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla, partinin Siyasi İşler ve Koordinasyon Başkanlığı ve Genel Başkanvekili görevini yürüttü.

57. Cumhuriyet Hükümeti'nde Turizm Bakanı olarak görev aldı.

TAŞAR'ın çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makale ve incelemelerinin yanı sıra, "1983'den 2000'li Yıllara Anavatan", "Siyasi Nükteler", "Refah Partisi Gerçeği", "Taşar Davası", "Milliyetçilik Muhafazakarlık Demokrasi" ve "Türkiye'nin Düşünce Gündemi" adlı 6 kitabı bulunmaktadır.

Taşar, evli ve iki çocuk babasıydı.
 
İŞTE KAZA FOTOĞRAFLARI