Gündem


Gerçek İzmir’de yer alan habere göre, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Politika Durağı programında Gazeteciler Sercan Avcı ve Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. 

TURİZM MASTER PLANI ORTAYA KOYMAK GEREKİYOR 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme’nin yalnızca yazın da değil kışın da alternatif bir nokta olması gerektiğini vurguladı ve şöyle konuştu: 

“Bir turizm master planı ortaya koymak gerekli. Çeşme, tarihsel olarak çok önemli noktalara sahip. Musalla mahallemizde 3 bin 800 sene geriye giden tarihe sahip bir arkeoloji kazı alanımız. Büyük Santorini patlamasının ilk kül kalıntıları var. Bu nedenle turizm anlayışını bir yaz turizmine sıkıştırmak bizim esnafımızın kısa dönemli iş yapmasına sebep oluyor. Oteller, işletmeler kapatıyor. İnsanların istihdam konusunda zorluklara sebep oluyor.

“DAHA ÇOK YAŞANAN BİR ÇEŞME HEDEFİMİZ VAR” 

Bizim daha çok yaşanan bir Çeşme hedefimiz var. Geçmiş dönemlerden gelen bir proje var. Ben bu projeyi komple değiştirdim. Önceki proje günübirlik bir çalışma yapmış. O da çok güzel bir bakış açısı. Fakat orası turizm imarlı bir bölge. Ben böyle bir imkanımız varken termal hizmetinin konaklama olmadan yapılmasını değiştirmek istedim.  Projeyi sadece iki katlı bir otel projesi yaptık. 30 ila 32 odalı bir otel olacak. Hiç olmasa 10 katlı bir otel olabilecek alan.  Konaklama ekleyip burada bir turizm alanı oluşturacağız. Proje büyük bir alan. Söz konusu projeyi 3’e böldük."

“2 TANE KONAKLAMA OTELİMİZ OLACAK” 

"Burada 2 tane termal havuzumuzla bir konaklama otelimiz olacak. İkinci bir giriş yaparak bir termal havuz, bir normal havuz bir de engelli havuzumuzun yer aldığı bir ayrı günübirlik tesis alanı. Burada alışveriş, restoran bir meydan çalışmasıyla farklı bir projeye çevirdik. Aslında var olanı dönüştürerek… Çünkü o zaman turizmde başka şeyler konuşmaya başlayabiliriz"

“ÜLKEMİZDE İMAR DENİLİNCE ‘RANT’ AKLA GELİYOR” 

Başkan Lal Denizli ayrıca açıklamasında sahil bölgelerinde rezidansa karşı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:  

“Ben deniz kenarlarının rezidanlaştırılmasına karşıyım. Ülkemizde imar denilince ‘rant’ akla geliyor. Koruma amaçlı imar planları da var. İmar aynı zamanda bir kural koymaktır. Bizde bazı yanlışlar çok doğru kabul ediliyor."

“SAHİL KENARLARININ REZİDANSLARA ÇOK BOĞULMASINA KARŞIYIM” 

"Sahil kenarlarının rezidanslara çok boğulmasına ben karşıyım. Turizm eksenli karşıyım. Şuna Çeşme rezidans çöplüğü, bomboş. Satamıyorlar, kiraya veremiyorlar.  Bakanlığın şu an sahil kesiminde herhangi bir rezidans projesi bulunmuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının otel arazilerine rezidans yapılmaması yönünde bir kanun yapması gerekli. Bu bir kanun olursa belediye bakanlık da kol kola çalışır. Rantla mücadele doğru bir planlamayla geçer. 

23 şehirdeki 200 bin hektarlık alanda afet risk çalışmaları tamam. Riskli yerlerde güvenli yaşam alanları belirleniyor!"

patronlardunyasi.com