Türk Traktör, bu sabah KAP’ a yaptığı duyuruda; Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandıktan sonra yapılan çalışmalarda gündeme gelen bulgular doğrultusunda, sözleşmedeki kapanış koşullarının tamamlanmaması nedeniyle, sözleşme hükümleri doğrultusunda işlemden vazgeçilmesine karar verildiğini açıkladı.
YENİDEN PAZARLIK YAPMAK İSTEDİLER
Kayhan Ertuğrul şirketler grubundan yapılan açıklamada, Türk Traktör A.Ş.’nin Kayhan Ertuğrul Makina ve Terramak şirketlerinden Pay Alım Satım işlemi, 31 Ekim 2024 tarihinde imzalanan sözleşme ve ardından 21 Şubat 2025'te Rekabet Kurumu’ndan devir alma işlemine onay verildiği belirtildi.
Açıklamada, “24 Mart 2025 tarihinde kapanış ön koşullarının da tamamlanmasıyla süreç hukuken tamamlanmış görünse de, Türk Traktör sözleşme hükümlerine ve dürüstlük kurallarına aykırı şekilde yeniden satın alma bedelinde müzakere girişimleri başlatmak istedi. Bu girişimler kesin bir şekilde reddedildi. Kayhan Ertuğrul Şirketler Grubu süreç boyunca yaşanan mağduriyetin giderilmesi için tüm hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaktır” denildi.
patronlardunyasi.com