72 yaşındaki Gisèle Pelicot, geçtiğimiz yıl eski kocasının kendisine toplu tecavüz düzenlediğini ve bunu yıllarca farklı erkeklere de teşvik ettiğini söyleyerek başta Fransa yer almak üzere pek çok ülkede gündem olmuş ve olayla ilgili dava açmıştı.
Pelicot, açıklamasında, "Davanın başlangıcından bu yana aldığım olağanüstü destek için minnettarım. Şimdi hikayemi kendi kelimelerimle anlatmak istiyorum. Bu kitap aracılığıyla, zorlu sınavlardan geçen herkese güç ve cesaret mesajı iletmeyi umuyorum" ifadelerini kullandı.
20 DİLDE YAYINLANACAK
Pelicot, Penguin Grubu’na ait İngiliz yayıncı The Bodley Head tarafından yapılan açıklamaya göre, 2026 yılının Ocak ayında anılarını içeren “A Hymn to Life” adlı kitabını 20 dilde yayımlayacak.
“KAMUOYUNA AÇIK OLSUN”
Yıllarca eski eşi ve pek çok erkeğin tecavüzüne maruz kalan Pelicot, yıllarca kimliğinin açıklanması istememiş ancak daha sonra kimliğinin açıklanmasını ve bu davanın kamuya açık olarak görülmesini talep etmişti.
20 YIL HAPİS CEZASI
Güney Fransa’daki bir mahkeme, aralık ayında, Dominique Pelicot’u, eski eşine uyuşturucu verip tecavüz ettiği ve bu eylemi yıllarca tekrarladığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Ayrıca, görülen davada 50 sanık da çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.
Pelicot’un kızı Caroline Darian, geçtiğimiz aralık ayında “I’ll Never Call Him Dad Again” adlı anılarını yayımlamıştı.
GİSÈLE PÉLİCOT DAVASI
Fransa'da 72 yaşındaki Gisèle Pélicot, eski kocasının kendisine yıllarca cinsel şiddet uyguladığını ve bunu başka erkeklerle de teşvik ettiğini iddia ederek dava açtı. Pélicot, eski kocasının kendisini toplu tecavüze zorladığını ve bu suçu tekrarlayarak diğer erkeklerle de benzer şekilde suç işlemeye teşvik ettiğini belirtti.
Gisèle Pélicot'un söylediği iddialar, Fransa'da cinsel şiddet ve tecavüzle mücadelede önemli bir dönüm noktası oldu. Pélicot'un, kamuoyuna açık bir şekilde görülen davası toplumda büyük yankı uyandırarak cinsel şiddet konusunda farkındalığın artmasına katkı sağladı.
TEK MAĞDUR PÉLİCOT DEĞİL
Pélicot, eski kocasının, kendisine ve zaman zaman başka kadınlara toplu tecavüz düzenlediğini, bunun yıllarca devam ettiğini ve bu durumu diğer erkeklerle de teşvik ettiğini söylemiştir.
patronlardunyasi.com