Johns Hopkins Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin ünlü akademik kuruma yaptığı 800 milyon dolarlık hibeyi sonlandırmasının ardından ABD'de ve yurtdışında 2 binden fazla kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.
ÜNİVERSİTE TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK İŞTEN ÇIKARMA
Üniversite tarihindeki en büyük işten çıkarma oldu ve akademik kurumda 247 ABD'li yerli çalışanın yanı sıra ABD dışında 44 ülkede bin 975 çalışanın işine son verildi.
İşten çıkarmalar üniversitenin Bloomberg Halk Sağlığı Okulu'nu, tıp fakültesini ve uluslararası sağlık alanında faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen bağlı kuruluşu Jhpiego'yu da etkiliyor.
Üniversite tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bu, tüm topluluğumuz için zor bir gün. USAID'in 800 milyon dolardan fazla fonunun sona ermesi, bizi Baltimore'da ve uluslararası alanda kritik çalışmalarımızı sonlandırmaya zorluyor" dedi.
USAID PROGRAMLARININ YÜZDE 80’İ İPTAL EDİLDİ
Trump ve milyarder müttefiki Elon Musk, 20 Ocak'ta göreve geldiğinden bu yana ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nı dağıtmaya çalışıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Trump yönetiminin USAID programlarının yüzde 80’ini iptal ettiğini duyurdu. Bu kesintiler ise, ABD üniversitelerine yönelik federal fonları kısma ve Filistin yanlısı kampüs protestolarına karşı açılan soruşturmalar ile aynı döneme denk geldi.
patronlardunyasi.com