Dünya


Islamabadpost'ta yayınlanan habere göre, Pakistan Havaalanları Otoritesi (PAA), konu ile ilgili değerlendirmeyi Havacılık Bakanlığı gözetiminde gerçekleştirdi. İki firmanın geç teklif vermesi nedeniyle diskalifiye edilmesinin ardından Türk şirketinin belgeleri incelenmeye alındı. 

Teklif, Pakistan Havaalanları Otoritesi Yönetim Kurulu’na sunulacak ve onaylanmasının ardından Türk şirketi, havalimanının dış kaynak kullanımını devralacak.

FEDERAL KABİNENİN ONAYI DA ARANACAK 

İhale açılış süreci yakından takip edilirken, dış kaynak kullanımı anlaşmasının kesinleştirilmesinden önce federal kabinenin onayı da aranacak. 

Havacılık Bakanı Ahsan Mangi'nin Başbakan'a gelişmeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor. 

KARAÇİ VE LAHOR İÇİN DIŞ KAYNAK KULLANILARAK İŞLETME PLANI 

İslamabad'ın ardından hükümet, havalimanı operasyonlarını iyileştirmeye yönelik daha geniş kapsamlı stratejisinin bir parçası olarak Karaçi ve Lahor havalimanlarını da dış kaynak kullanarak işletmeyi planlıyor. 

İslamabad Havalimanı için teklif verme ve açılış evraklarını sunma son tarihi 7 Ekim olarak belirlendi.

Federal hükümet daha önce Karaçi, Lahor ve İslamabad olmak üzere ülkenin üç büyük havalimanını dış kaynak kullanımına açmaya karar vermişti. 

Pakistan'daki üç havalimanının dış kaynak kullanımına Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Türkiye'den yatırımcılar ile yerel gruplar ilgi gösterdi. 

TEKNİK DEĞERLENDİRME BAŞLAMADI 

Konsorsiyum üyesi Danish Janjua, Türklerin İslamabad havalimanı özelleştirmesi için yaptıkları teklifin Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) tarafından onaylandığı propagandasını yapmaya çalıştığını, ancak CAA'nın Türk teklifini henüz kabul ettiğini ve teknik değerlendirmesine bile başlamadığını söyledi. 

patronalrdunyasi.com