Teknoloji


Bir süredir tekel oluşturmakla ve rekabete aykırı hareketlerde bulunmakla suçlanan Google ile ilgili bir haber de ABD Adalet Bakanlığı'ndan geldi. 

ABD Adalet Bakanlığı, Google'a karşı tarihi antitröst davasında yaptırım çağrısı yaptı. Salı gecesi mahkemeye yapılan başvuruda bakanlık, Google'ın arama motoru pazarını artık tekeline almasını sağlamak için bir dizi yaptırım önerisinde bulundu.

Öneriler arasında Google'ın Apple ve Samsung gibi şirketlerle yaptığı özel anlaşmalara son verilmesi ve belirli veri izleme türlerinin yasaklanması yer alıyor. Hükümet, Google'ın Chrome tarayıcısını veya Android telefonunu arama motoruna avantaj sağlayacak şekilde kullanamamasını sağlayacak "davranışsal ve yapısal" çözümler düşündüğünü yazdı ancak yapısal çözümlerin ne olacağını açıklamadı.

GOOGLE'DAN ADALET BAKANLIĞI'NIN TEKLİFİNE TEPKİ

Google, Adalet Bakanlığı'nın teklifini "radikal" olarak niteledi ve "bu davadaki belirli yasal sorunların çok ötesine geçtiğini" savundu.

Google'ın Düzenleme İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee-Anne Mulholland, ABD hükümetinin yalnızca arama sözleşmeleri sorununa odaklanmak yerine, "çok sayıda endüstri ve ürünü etkileyecek kapsamlı bir gündem" izlediğini iddia etti.

"GÜVENLİĞİ RİSKE SOKAR, YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINDA ABD'Yİ GERİ BIRAKABİLİR"

Mulholland şunu ileri sürdü:

"Google'ı arama sorgularınızı, tıklamalarınızı ve sonuçlarınızı rakiplerle paylaşmaya zorlamak gizliliğinizi ve güvenliğinizi riske atar."

"Google'ın yapay zeka araçlarının engellenmesi, kritik bir anda Amerikan inovasyonunun geri kalmasına neden olma riski taşıyor."

"Chrome veya Android'i ayırmak onları ve diğer birçok şeyi bozar"

"ARAMA AYARLARININ BOZULMASI İŞLETMELERE ZARAR VERİR"

"Çevrimiçi reklamcılık pazarındaki değişiklikler, çevrimiçi reklamları yayıncılar ve tüccarlar için daha az değerli, tüketiciler için ise daha az yararlı hale getirecektir."

"Google'ın arama motorumuzu nasıl tanıtacağına ilişkin mantıksız kısıtlamalar tüketiciler arasında sürtüşme yaratacak ve işletmelere zarar verecektir."

İLGİLİ HABER

Resim

patronlardunyasi.com