Şu anda ciddi bir toparlanma süreci yaşayan Denizli, o dönem ekonomik kriz nedeniyle şirketleri zora giren Funika Holding’in sahibi Nuri Sözkesen’in intiharıyla gündeme gelmişti.
Sözkesen’in vefatından sonra şirketi eşi İlknur Sözkesen, oğulları Kemal ve Civan Sözkesen yönetmeye başlamıştı. Nuri Sözkesen, vefatı öncesi şirketlerini krizden çıkarabilmek için Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat ederek iflasın ertelenmesi talebinde bulunmuştu. Mahkeme o dönem tedbir kararı almış, ancak nihai karara Nuri Sözkesen’in ömrü yetmemişti.
Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen ayın başında nihai kararı vererek Funika Holding, Funika Ev Giyimi İplik Dokuma, Funika Sınai Ürünler, Funoto Otomotiv hakkında iflasının 1 yıl süreyle ertelenmesine hükmetti. Böylece grup yasal bir koruma altına girmiş oldu.
Bu arada Denizli’de işler artık yoluna girmeye başlamış. Çıkarılan birçok işçi geri dönmüş. Hem ekonomik durum hem de mahkemenin kararı Funika için umut ışığı olacak gibi.
Para