Patronlar


Fırat, Adalet Bakanlığı tarafından terörle mücadele kanunu taslağı hazırlandığını ifade ederek, "30 ilgili kuruluşa bu taslak gönderildi. Gelecek olan bu görüşler doğrultusunda taslak tasarı haline dönüşecek. Hükümet'te bir karar verdiği taktirde Meclise indirilecektir" dedi.

Fırat, Ak Parti genel başkan yardımcıları Akif Gülle, Şaban Dişli, Nazım Ekren ve Bülent Gedikli ile birlikte İstanbul Sanayi Odasını (İSO) ziyaret etti. İSO Başkanı Tanıl Küçük başkanlığındaki İSO heyetiyle yaklaşık iki saat görüşen vekiller toplantı çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. Fırat, iş dünyasının önde gelen kuruluşlarını geleneksel olarak her yıl ziyaret ettiklerini söyledi. Bu görüşmelerde talepleri doğrudan iletme fırsatı bulduklarını belirten Fırat, "Türkiye ekonomisinin müspet yönlerini dinlemek bizleri fazlasıyla motive ediyor." diye konuştu. Fırat, çok yararlı geçen bu görüşmelerin bundan sonra 6 ayda bir gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fırat, bir gazetecinin, son günlerde yaşanan terör olaylarının terörle mücadele yasasının daha erken çıkmasıyla bir ilgisi olup olmadığı şeklindeki soru özerine, terörle mücadelenin Türkiye'nin mevcut kazanımlarının korunarak yapılacağını vurguladı. Fırat şöyle konuştu: "Terör bir olgu olarak devamlı bir gelişim gösteriyor. Yeni yöntemler ortaya koyuyor. Bu yöntemler karşısında devlet karşı tedbirlerini almak durumunda. Güvenlik güçleri bazen taleplerini noksan gördüklerini dile getiriyor. Hükümet olarak bizde evrensel hukuk kaideleri içerisinde bunları değerlendiriyoruz. Eğer ihtiyaç varsa hiçbir şekilde gecikme olmaksızın bu ihtiyaç hükümet tarafından, dolayısıyla TBMM tarafından değerlendiriliyor."

Adalet bakanlığı tarafından bir terörle mücadele kanunu taslağı hazırlandığını ifade eden Fırat bu taslağın 30 ilgili kuruluşa gönderildiğini vurgulayarak, bu kuruluşlardan gelecek görüşler doğrultusunda taslağın tasarı haline dönüşeceğini kaydetti. Fırat, "Hükümet'te bir karar verdiği taktirde bu taslağı Meclis'e indirecektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sanayi Odası'nın Mart ayı meclis toplantısına katılarak iş adamlarının sorunlarını dinlediği ve sanayicilerle KDV indirimi konusunda girdiği diyalog sonucunda yaşanan gerginliğin arkasından bu ziyaretin gerçekleşmiş olmasının bir anlamının olup olmadığını ve bunların görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Fırat, görüşmede bunların gündeme gelmediğini söyledi. Temelde İSO ile hükümet arasında kırgınlık gibi bir şey algılanmadığını ifade eden Fırat, bu ziyaretin kırgınlıkla ilgisinin olmadığını söyledi. Fırat şöyle devam etti: "Hükümetin her talebi karşılama lüksü içinde olması mümkün değil. Ama bu bir kırgınlık sonucunu doğurmaz."

İSO Başkanı Tanıl Küçük ise bu görüşmenin sanayi ve sanayiciye olan ilginin en somut göstergesi olduğunu ifade etti. Küçük, "Öncelikli tespitlerimizi ortaya koyduk. Çünkü Türk ekonomisinde önemli kazanımlar elde edildi. Biz İSO olarak öncelik verdiğimiz konu, bu kazanımları önce korumak sonra da artırmak için çalışmalar yapmak." dedi. İSO'nun sadece sorunları tespit eden değil çözüm önerileri de sunan bir kurum olduğunu ifade eden Küçük, çözüme yönelik her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Bu ziyaretin İSO Mart ayı meclis toplantısından önce kararlaştırıldığını ifade eden İSO Başkanı Tanıl Küçük, "Sanayicimiz ile Başbakanın bir gerginliği yoktur. Biz sanayicilerin kendi arasında daha koordineli olması gerekiyor. Çünkü sonra kamuoyunda talep eden, talebi yerine gelencide hala memnun olmayan bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Bu da bizi rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.