Patronlar


Bir süre önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında, ‘Herşey dahilci otellerin yüzde 90’ı müşteriye sahte içki içiriyor’ diyen Rixos Otelleri’nin patronu Fettah Tamince’ye ‘kaçak içki’ baskını yapıldı.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü, otelleri taradı, Tamince’nin tesislerinden 2 bin 270 şişe içkiye el koydu. Tamince, ‘Bizde kaçak yok, iftira’ dedi.

ANTALYA Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin son 10 günde yaptıkları denetimlerde, 5 bin 111 şişe kaçak içki ele geçirildi. Kaçak içkilerin yarısına yakını, otelcileri ‘kaçak içki’ kullanmakla suçlayan Fettah Tamince’nin sahibi oluğu Rixos Otelleri’nde bulunduğu iddia edildi.

2 BİN 270’İ RİXOS’TAN:

Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince’nin 20 Eylül’deki Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis toplantısı’nda yaptığı konuşmada ‘Herşey dahilci otellerin yüzde 90’ı, katkı maddesi koyup, müşteriye sahte içki içiriyor’ sözlerinin ardından, Antalya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki turistik tesislere denetimler yaptı. Ekiplerin otellere yaptığı baskınlarda 5 bin 111 şişe kaçak içki ele geçirildi. Bulunan içkilerin 2 bin 270’i ise Fettah Tamince’nin sahibi olduğu, Beldibi, Tekirova ve Belek’teki Rixos otellerinden alındığı iddia edildi.

41 BİN ŞİŞEYİ BULDU:

Bu yıl otellerde toplam 3 bin 259 denetim yapıldığını belirten Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, bugüne kadar 41 bin şişe kaçak içki ele geçirdiklerini söyledi. Erçin, içkilerin çoğunlukla üretim ve ithal izni olmayan ürünler olduğunu ifade etti.

TAMAMEN İFTİRA:

Rixos Otelleri’nin patronu Fettah Tamince, Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nün bir süre önce bölgedeki otellere dönük böyle bir tarama yaptığını, kendi otellerine de geldiklerini ancak otellerinden kaçak ya da başka nitelikte içki alınmadığını söyledi. Tamince, ‘Böyle bir açıklama yapılıyorsa bu tamamen iftiradır. Çünkü benim otellerimde kaçak olduğu tespit edilen herhangi bir içki alınmadı. Eğer kaçak içki bulunduğu iddia ediliyorsa bu içkilerin benim otellerimden alındığını ispatla yükümlüler’ dedi.

İTHAL BELGELERİ İSTENDİ:

Sözkonusu taramalardan sonra bazı otellerden 30 gün içinde ithal belglerinin istendiğini belirten Tamince, bu nedenle söz konusu açıklamaların tamamen kendisini karalamaya yönelik olabileceğini söyledi.

Kendini ‘Biri konuşmamı uçurmuş’ diye savundu

RİXOS Otelleri’nin patronu Fettah Tamince, ‘Herşey dahilci otellerin yüzde 90’ı müşteriye sahte içki veriyor’ sözleri sektörden tepki görünce, ‘Ne hükümeti, ne turizmciyi vurmak istedim. Kimse kusura bakmasın ama bunları söylemek zorundayız’ demiş, sonra şu düzeltmeyi yapmıştı: ‘Otellerin yüzde 90’ının içkiye katkı maddesi koyduğunu söylerken rakamı abartmış olabilirim. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası meclisindeki konuşmam sırasında orada gazeteci yoktu. Herhalde biri konuşmamı uçurmuş. İçki konusunda söylediklerim doğrudur. Bugün hangi barmene sorarsanız sorun, içkiye katkı maddesi koyduğun söyler. Ha, yüzde 90’ı bunu yapıyor derken abartmış olabilirim.’ 
Mahir Varlı/Hürriyet