Feramuz ERDİN
ABD yardım kuruluşu USAID'in, Elon Musk'ın yönetimindeki DOGE biriminin denetiminin ardından kapatılmasının yankıları devam ediyor. Gana Cumhurbaşkanı John Mahama bunun bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
Münih Güvenlik Konferansında bir konuşma yapan Gana Cumhurbaşkanı John Mahama, ABD Yönetimi tarafından USAID'in faaliyetlerine son verilmesinin Afrikalı ülkeler tarafından bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
#video_9517876#
GIDA GÜVENLİĞİ VURGUSU
Mahama konuşmasının devamında Afrika ülkelerini dış yardımlara güvenmek yerine, gıda güvenliğini sağlamak üzere kendi imkanlarına yönelmeye davet etti.
"Elden gelenle öğün olmaz" atasözünü anımsatan Mahama'nın konuşmasını, "Elon Musk Afrikalı ülkelere balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyor" şeklinde yorumlayanlar da oldu.
patronlardunyasi.com