Ekonomi


Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, Torunlar Şirketler Grubunun inşa ettiği KoruPark Alışveriş ve Eğlence Merkezinde bulunan mağazada düzenlediği basın toplantısında, Electro World'ün sektörü yeniden tanımlama iddiasıyla Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Türk tüketicisinin, ihtiyaç duyduğu en iyi ürüne, en kısa zamanda ve en iyi fiyatla sahip olmak istediğini belirten Şahin, ''Electro World'ün uyguladığı iş modeli, Türkiye'de ihtiyaç duyulan tüketici lehine rekabetin sağlam temeller üzerine oturtulmasına, yerli pazarın büyümesine ve istihdamın artmasına destek olacak. Türkiye'de de başarılı olmak ve tüketicilere en iyi hizmeti vermek için çalışacağız'' dedi.

Şahin, elektronik mağazacılık alanında Türk tüketicisinin bugüne kadar maruz kaldığı, tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilişim teknolojisi ürünleri veya mobil iletişim cihazları gibi alt kategorilerde sıkışmış tek boyutlu mikro mağazacılık anlayışını ortadan kaldıracaklarını ifade ederek, tüketicilerin, binlerce ürünün gerçeğe yakın taklitlerini değil, bizzat çalışır durumda olan gerçek modellerini mağazada inceleyip, deneyebileceklerini kaydetti.

Electro World'ün en ayrıcalıklı misyonunu, ''Tüketiciye en kaliteli ürünü, en iyi fiyatla sunmak'' olarak açıklayan Şahin, mağazadaki ürünlerin, kendi kategorilerindeki fiyat bandının en altında satışa sunulacağını dile getirdi. Şahin, ürün fiyatlarını, döviz cinsinden değil doğrudan YTL olarak etiketlendirileceklerini, satın aldıktan 15 gün sonra ürünü iade etmek isteyen tüketicilere de iade çeki ile değil doğrudan nakit ödeme yapacaklarını kaydetti.

Tüm Türkiye'de büyüyecek bir operasyonu Bursa'da başlatma kararı almalarının altında, kent potansiyeline duydukları güveninin yattığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Bursa'daki ilk mağazamızın ardından Konya, İstanbul, Ankara ve diğer büyük illerde mağazalarımızı açmaya devam edeceğiz. Böylelikle yıl sonuna kadar en az 5 mağazayı faaliyete geçirmiş olacağız. Electro World markası ile orta vadede Türkiye'de pazarın büyük oyuncusu olmayı hedefliyoruz. Amacımız elektronik mağazacılık devrimini en kısa zamanda tüm Türkiye'ye yaymak ve Electro World'ün getirdiği sıra dışı alışveriş deneyimiyle, Türkiye'nin her köşesindeki tüketicilerin tanışmasını sağlamak.''

Şahin, 3 bin 78 metrekarelik bir alana kurulan ve 20 bine yakın çeşit ürünün satılacağı mağazanın açılışına, tüm Bursalıları davet etti.