COOKSHOP, sağlıklı beslenme planları ile adrese teslim sağlıklı yemek sektöründe faaliyet gösteren Rafinera (RSY) ve üç yıl önce bulut mutfaklar üzerine kurduğu Rafinera Cloud Kitchen’ın (RCK) büyük ortağı oldu.
Daha önce Nevzat Aydın, Ahmet Özokur, Tuba Yazıcı, Emre Karaca, Damla Şener Akkaynak, Aret Parunakyan, Ece Elbirlik Ürkmez, Bülent Aksu gibi 15 yatırımcıdan da destek alan Rafinera, artık COOKSHOP’un liderliğini yapacağı yeni stratejik yatırımlarıyla faaliyetlerine devam edecek.
COOKSHOP, merkezi bir mutfak ve ona bağlı çok sayıda uydu bulut mutfaktan oluşan, farklı damak tatlarına hitap eden 30’dan fazla markasıyla yemek platformları üzerinden sipariş alan RCK’nin, başta İstanbul ardından da diğer illerde şube sayısını hızla arttırmasını ve çok kısa sürede Türkiye’nin en yaygın bulut mutfak zinciri olmasını hedefliyor.
100 BULUT MUTFAĞA ULAŞACAM
COOKSHOP Markalar Topluluğu, öz sermayesiyle açtığı mevcut 65 şubesini üç yıl içinde 100'e çıkarma hedefine paralel olarak Rafinera’yla birlikte lezzet ve teslimat odaklı bulut mutfak markası RCK'yı da Türkiye genelinde 100 bulut mutfağa ulaştırmayı hedefliyor. COOKSHOP’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Kazancı, “Rafinera’nın hızlı servis restorancılık dünyası içinde yeni bir iş modeli ve iş yapma vizyonu sunan bulut mutfak bazlı hizmetlerinin değer zincirimizin bir halkası haline gelmesiyle operasyon alanımızı da genişletiyoruz. Rafinera ile olan stratejik ortaklığımızda bir kadın girişimci ile çalışmak beni çok mutlu ediyor. Rafinera CEO’su Didem Altınbaşak Tulgan, hizmet alanı içinde bir ilk olan noktayı yakalamış, bunu bir girişime dönüştürmüş, başta Endeavor olmak üzere iş dünyasında fark edilmiş” dedi.
Rafinera CEO’su Didem Altınbaşak Tulgan ise, Türkiye’nin en sevilen markalarından olan COOKSHOP ile olan bu ortaklık için çok heyecanlı olduğunu ifade etti.
BULUT MUTFAK NEDİR?
Gıda işletmelerinde, yemek teslimatı ve paket servis için gereken tesisleri ve hizmetleri sağlayan ticari bir mutfak alanı olarak tanımlanan Cloud Kitchen, yemeklerin üretim ve hazırlık işlemlerinin yapıldığı, sadece mutfaktan oluşan, fakat müşterilere fiziksel ortamda (cafe, restoran gibi) hizmet verilmeyen, yani müşteri ağırlama alanına sahip olmayan bir mutfak modeli, bir restoran tipi olarak son yıllarda dikkat çekiyor.
Bu işletmeler genellikle yoğun nüfuslu bölgelerde bulunuyor ve çeşitli restoran markalarını barındırıyor. Geleneksel restoranların aksine fiziksel bir ağırlama mekanına ihtiyaç duymadan yalnızca online siparişler üzerinden faaliyet gösteren bulut mutfaklar, bir gıda teknolojisi (fooodtech) iş modeli olarak da tarif ediliyor.
patronlardunyasi.com