Patronlar


 Makedon, Bulgar, Yunan, Romen ve Anadolu müzikleri ve İstanbul’un önemli müzisyenleri, Kolektif’in ‘Balkanatolia’ isimli ilk albümünde biraraya gelmişti.

Kolektif, Fransız müzisyen Richard Laniepce’in Balkan müziklerine duyduğu ilginin onu İstanbul’a kadar getirmesinin ardından İstanbul’un müzik ve müzisyen zenginliği ile şekillenen bir proje.

2006 yılı başında çıkardıkları Balkanatolia adlı albümse bu projenin ilk ürünü. “Kolektif” adına ilham olan bir kolektivitenin sergilendiği Balkanatolia albümünde aralarında Selim Sesler, Orhan Osman, Birol Topaloğlu, Osman Aktaş, Recep Sırplıoğlu, İzzet Kızıl gibi 21 kişilik usta bir müzisyen kadrosunun katkısı var.

Geleneksel müziğin daha genç bir bakış açısıyla özünü kaybetmeden yorumlandığı, bu albüm, buluşma noktasının İstanbul olduğu bir coğrafyalar ve müzisyenler geçidi.

Makedonya’dan Anadolu’ya haritalar üzerinde farklı coğrafyaların nasıl birbirlerine yakın olduklarına, ortaklıklarına müzik aracılığı ile bir kez daha tanık oluyoruz.

Dünya müziği, punk, rock, caz gibi farklı tarzların harmanlandığı Kolektif’le müziğin insanları birbirine ne kadar yaklaştırabileceğini görüyor, kavalın, gaydanın, saksofon, akordeon, tuba, bariton ve perküsyonların enerjisine kapılıyoruz.

Kolektif, Balkanatolia albüm çalışmalarının ardından, çekirdek kadrosu ile bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş, Gaziantep, Amasya, Yunanistan, Datça, Foça gibi pek çok yerde konserler verdi.

CAZ VAPURU İLE KEYİFLİ BİR YOLCULUK
Balkan tınıları, zengin enstrümanlar ve yetkin yorumcularla sürprizler yaşatan Kolektif, Caz Vapuru ile de dinleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

Dünya müzikleri meraklıları ve Balkan kültürünün sevdalıları Kolektif yolculuğunda aradıkları her şeyi bulacaklar.

16 Temmuz Pazar
Saat: 10.30
İstanbul Caz Festivali
Caz Vapuru / Kabataş İskelesi