Patronlar


Arnavutluk Meclisi, devlete ait Arnavutluk Telekom’un yüzde 76’lık hissesinin Çalık Enerji’ye satılmasını reddetti. Yeni işbaşına gelen sosyalist hükümet, ihalede usülsüzlük yapıldığını savunuyor.

Arnavutluk Telekom şirketinin Türk Çalık Grubu’na satışı, Arnavutluk Meclisi’nden döndü. Meclis’te yapılan oturumda, şirketin satışı, 30’a karşı 68 oyla reddedildi. Çalık Enerji ve Telekomunikasyon A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum, Arnavutluk Telekom şirketinin yüzde 76’lık hissesi için 144 milyon dolar ödeyecekti.

Arnavutluk’ta kısa süre önce iktidara gelen sosyalist hükümet, şirketin değerinin bu rakamın üzerinde olduğunu savunuyor ve Mayıs ayındaki ihalede usülsüzlükler yapıldığını iddia ediyor. Şirketin değerinin belirlenmesi için uluslararası uzmanlardan oluşacak bir komite kurulacak.