"Bu anlamda alınan tedbirlerde olayların geriye götürülmesi için tahrik var gibi gözüküyor" diyen Bolat, yatırımların buraya çekilebilmesinin, huzur ve güven ortamının sağlanmasına bağlı olduğunu vurguladı.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki 12 kişilik yönetim kurulu, Genel İdare Kuruluna katılmak üzere geldiği Elazığ'da gazetecilerle kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bolat, MÜSİAD'ın 15 yıl boyunca yapılan çalışmalar ve bölgelerin ekonomik kalkınmışlık programına yönelik projeler hakkında bilgi verdi.
Doğu ve Güneydoğu'da dengeli bir kalkınma politikasının ihmal edilmesinin bedelini terör, göç ve işsizlik olarak değerlendiren MÜSİAD Başkanı, bu anlamda derneğin hazırladığı raporun hükümet yetkililerine verdiklerini kaydetti. Ömer Bolat, raporda ülkenin huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğini vurgu yaparak, "Bu sağlansın ki insanlar yatırım yapsın, aksi taktirde huzur ve güven ortamı sağlanamazsa buraya yatırım yapılmaz. Bu bölgeye sürgün gözüyle bakılmaması gerekir. Terörü besleyen en önemli neden işsizlik ekonomik istikrarsızlıktır. Bölgeye acilen ekonomik kalkınma programı uygulanmalıdır. Bölgesel ve sektörel teşviklerle bölgeler arasındaki dengesizler giderilebilir. Türkiyenin ciddi anlamda bölgesel kalkınma ekonomik programa ihtiyacı vardır. MÜSİAD olarak Türkiye'de ilk defa 28 şubemizde kendi bölgelerindeki ekonomik ve sosyal gelişme durumu sorunlar ve çözümler konusunda raporlar hazırladık. Bu raporun içinde bu bölgenin yeniden kalkınma yapılanma reçetesi ortaya çıkardık. Bunu geçtiğimiz aylarda hükümete, ana muhalefet partilere vererek gerçek bir Türkiye fotoğrafı vermeye çalıştık" diye konuştu.
"Herşeyden önce bölgede huzur ortamını sağlamak büyük önem taşıyor" diyen Bolat, huzurun, asayişin olmadığı bir yerde ekonomik faaliyetin, turizmin gelişmesiNİN mümkün olmadığnıı dile getirdi. Türkiye'nin 1990'lı yıllarını kaybettiğini ve bu yıllarının farkını kapatabilmek için çok çalışmak gerektiğini anlatan Bolat, hükümetin bu konuda önemli adımlar atarak terör sektörünü önlemede teşvik tedbirlerini ortaya koyması gerektiğini dile getirdi.
Toplantı sonununda bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün bir grup aydınlarla görüşmesi, akabinde şehit aileleri ziyareti ve Diyarbakır gezisi ile beraber Türkiye'nin 3 Ekim tarihinde Avrupa Birlği (AB) için tam üyelik müzakere tarihi öncesinde bölgeye ziyareti iş dünyası olarak nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna karşılık Bolat şunları söyledi:
"Sayın başbakanın aydınlarla, şehit aileleriyle görüşmesi olağan yapılması gereken görüşmelerdir. Terörürü önleme noktasında güvenlik tedbirleri ne kadar önemliyse aynı şekilde de demokratikleşme sürecinin ilerletilmesi, temel hak ve hürriyetlerinin genişletilmesi değer taşımaktadır. Bunların hepsi paralel gitmek zorundadır. Başbakanın Diyarbakır'a ziyareti olağan karşılanmalıdır ama kamuoyunda biraz gereğinden fazla önemi vurgulandı. Bu memleketin bütün vilayetleri aynı derecede önemlidir. Zaten geçmişte de ziyaretler yapılmıştı. Şunu bilmemiz lazım, ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti içerisinde kardeşlik içerisinde yaşadığımızı unutmamalıyız. Türkiye'nin AB'nin tam üyelik müzakerenin 3 Ekim'de başlaması öncesinde terör olaylarındaki tırmanış manidardır. Bu anlamda alınan tedbirlerin olayların geriye götürülmesi için tahrik var gibi gözüküyor. 20 yıllık terör böl