Spor


Kenan GÜRBÜZ

Bodrumlu milli yüzücü Aysu Türkoğlu, dünyanın en zorlu açık su parkurlarından biri olarak kabul edilen Hawaii'deki Kaiwi Kanalı’nı geçerek Oceans’s Seven unvanının beşinci ayağını tamamladı ve bu kanalı geçen en genç Türk sporcu oldu. 

#video_9686836#

Daha önce Manş Denizi, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı ve Catalina Kanalı gibi zorlu parkurları başarıyla geçen Aysu Türkoğlu Türk Bayrağı açarak "Bu yüzüş Tüm Türkiye Cumhuriyeti Gençleri için " dedi

Türkoğlu, 27 Nisan Pazar günü saat 17:30’da başladığı Kaiwi Kanalı yüzüşünü 21 saatte tamamladı. 

Hawaii Adaları arasında yer alan ve yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki bu parkur, güçlü akıntılar nedeniyle çoğu zaman 50 kilometreyi aşabiliyor.

DENİZ CANLILARIYLA YOLCULUK

Aysu Türkoğlu, zorlu geçiş sırasında zaman zaman ters akıntılarla karşı karşıya kalırken, denizanaları, yunuslar ve bölgeye özgü deniz canlılarıyla sık sık temas etti. Asıl tehlike olarak görülen köpekbalıklarına karşı ise Sharkbanz adlı manyetik caydırıcı cihazı kullanıyor. Yüzüş boyunca, kendisine eşlik eden tekneden verilen beslenme desteği ile mücadelesini aralıksız sürdürdü.

"KULAÇLARIMI HEPİMİZ İÇİN ATACAĞIM"

Geçişe başlamadan önce sosyal medya üzerinden duygularını paylaşan Türkoğlu, açık su yüzmenin doğayla bir bütün olma hali olduğunu vurgulayarak, “Bu yolculuk, sadece bir spor değil, doğayla bir bütün olma hali. Kaç saat sürecek? Kaç kilometre yüzeceksin? Bu soruların hiçbirinin cevabı yok. Kulaçlarımı hepimiz için atacağım.” dedi.

patronlardunyasi.com