Gündem


Avrupa'nın doğalgaz depolarındaki doluluk oranı 10 Şubat itibarıyla yüzde 50'nin altına gerileyerek, geçen yılın aynı dönemdeki yüzde 67 doluluk oranına kıyasla önemli ölçüde düştü.

Yaşanan gelişmelerin ardından TTF'de işlem gören Mart vadeli kontratlarda doğalgaz fiyatı 10 Şubat'ta megavatsaat başına 58,75 euro ile son 2 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

BOTAŞ TÜRKMEN GAZI İÇİN ANLAŞMA İMZALADI

Öte yandan BOTAŞ, Türkmen gazının Türkiye'ye tedariki için sözleşme imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu anlaşmayla 1 Mart'tan itibaren teslimatın başlaması planlanıyor.

"TARİHİ BİR İŞBİRLİĞİ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ile Türkmenistan enerji işbirliğinde tarihi bir adım atıldığını kaydetti.

Geçen yıl martta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Berdimuhammedov katılımıyla Antalya’da imzalanan doğal gaz alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptının somut çıktısına bugün ulaşıldığını ifade eden Bayraktar, "Anlaşma kapsamında gaz akışının 1 Mart 2025 itibarıyla başlaması planlanmaktadır. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bu anlaşma ile ülkemizin ve bölgemizin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirirken iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini daha ileriye taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

patronlardunyasi.com