Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Amacımız insanları hızlı, konforlu ve makul ücretlerle taşımak. Bunu da çağdaş bir işletmecilik anlayışı ile gerçekleştirmemiz lazım. Bunun da ilk temelini burada, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 1998 yılında attık. Kısa sürede tesis tamamlandı ve hizmete girdi. 5 yıl TAV tarafından işletildi. Tesisin 3 Temmuz 2005 itibariyle yani bugün bu süre yenilendi. 4-5 ay öncesinden muhabbetler başladı. 'Kim alacak? Adrese teslim ihale' diye. Ama burada kamu menfaati korundu. İşletmenin zaafı önlenmiştir. Bu gelinen nokta çok önemli bir aşamadır. Ülkemize gelenlerin ilk intibaları çok önemlidir. Bununla da iftihar ediyoruz. Devlet olarak yapsaydık, hala konuşmaya devam ediyor olacaktık. 2021 yılına kadar burası TAV tarafından işletilmeye devam edilecek. TAV, 1 yılda iç ve dış hat terminallerine ileri güvenlik sistemi yerleştirecek. Yolcu köprülerine klima koyacak. Kamera güvenlik sistemleri arttırılacak. Uçak parketme sistemleri arttırılacak. İç ve dış hatlar terminallerinin bağlantı yolları düzleştirilerek birbirine uyumlu hale getirilecek. Elektronik ve mekanik teçhizatlar yenilenecek." dedi.
Kiralamanın hiçbir spekülasyona meydan vermeyecek şekilde büyük bir başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yıldırım, "TAV grubuna başarılar dilerim ve hizmetlerine aynı kalite ile devam ettireceklerinden şüphe duymuyorum. 1998 yılında atılan bu adım TAV'ın havacılık sektöründe önemli bir yer almasını sağlamıştır." dedi.
İç ve dış hat terminallerine 70 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'da, "15,5 yıl boyunca Atatürk Havalimanı'nı en iyi şekilde işleteceğiz. İç hatlarda yapacağımız değişiklikler ile gelecek yaz sezonunu rahatlatacağız. TAV'ın yürüttüğü tüm projelerde aynı titizlikle çalışağız. Gelecek yıl 29 Ekim'de Ankara Esenboğa Havalimanı açılışında da beraber olacağız. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı da gelecek sezonun başında açmayı planlıyoruz. Gerek Kahire gerekse de Dubai'deki projelerimiz tüm hızıyla sürmekte. Bu projelerde de Türkiye adına başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünmekteyiz. Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne de yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. TAV (Tepe-Akfen-Venture Konsorsiyumu) 10 Haziran 2005 Cuma günü gerçekleştirilen ihale ile Türkiye'nin en yüksek özelliştirme rakamlarından birini verek bu alandaki diğer özelleştirmelerin önünü açmıştır. Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminal Binası, Katlı Otopark ve Genel Havacılık Terminali'nin işletme ihalesini 3 milyar dolar vererek kazanan TAV, 15.5 yıl boyunca işletmeye devam edecektir" dedi.
Devir teslim töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "THY'deki grevle ilgili" bir soruyu şöyle cevapladı: "Bilindiği gibi kamu kuruluşlarıyla kamu işveren sendikaları toplu görüşmeleri sürdürüyor. Bir noktaya da gelindi. En son zam oranı konusunda hükümetin teklifi var, önümüzdeki Salı gününe kadar sendika dönüş yapacak. Tabi bu konularda ülkenin ekonomisindeki istikrar, güven ve enflasyonda gelinen noktayı dikkate almak lazım, genel yapıda enflasyonun altında kalmayacak ücreti çalışanlarımıza sağlamak ana düşüncemizdir. Eğer bir fark oluşursa yıl sonunda bunlar ayrıca ödeniyor. Yıllardan beri yüksek oranda enflasyon sürdüğü için maalesef yüksek zam beklentisi alışkanlığı da devam ediyor. Ama artık bunlar geride kaldı. Anlaşma noktasına çok yakınız. Bu nedenle hizmetin aksaması, belki sendikalar açısından bir alan olarak düşünülse de, insanlarımızın mağdur olması, çalıştıkları kurumun itibar kaybetmesi uzun vadede çalışanların yararına değil. Halka hizmeti aksatmak haklı gösterilemez. Diğer her türlü hak mücadelesi demokratik zeminde devam edecektir. En iyi hakları temin etmek için sendikacıların mücadelesini anlayışla karşılarız ancak burada verilen hizmeti mücadele aracı olarak kullanma