Arçelik, 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını yayımladı. Açıklanan verilere göre şirket, ilk çeyrek döneminde 1 milyar 640 milyon TL net zarar etti. Piyasada ortalama zarar beklentisi 885 milyon lira düzendeydi.
Arçelik, geçen yılın aynı döneminde 2 milyar 425 milyon lira net kâr elde etmiş, yılın tamamını ise 1 milyar 689 milyon 82 bin lira net kârla kapatmıştı.
Arçelik'in 2025 yılının ilk çeyreğinde satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 109 milyar 117 milyon 642 bin TL olarak kaydedildi. Geçen yılın ilk çeyreğinde bu rakam 99 milyar 801 milyon 65 bin TL seviyesindeydi. Ancak artan satış gelirlerine rağmen, kârlılık oranlarında yaşanan düşüş dikkat çekti.
Brüt kâr marjı geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 29,7 iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 28,7 seviyesine geriledi. FAVÖK marjı yüzde 7,9'dan yüzde 5,2'ye, faaliyet kâr marjı ise yüzde 4,4'ten yüzde 0,9'a düştü. Net kâr/zarar marjı ise geçen yılın aynı döneminde pozitif yüzde 2,6 seviyesindeyken, bu yıl yüzde eksi 1,8 olarak kaydedildi.
patronlardunyasi.com