TMSF yetkilileri, yaptıkları açıklamada, TMSF'nin, genel düşünce olarak Antalya Limanı'nın satılmasını düşündüğünü belirttiler. Yatırım açısından şu anda iyi bir atmosfer bulunduğunu kaydeden yetkililer, TMSF'nin alacaklarını bir an önce tahsil etmesi için Antalya Limanı'nın satılmasının düşünüldüğünü vurguladılar. Yönetimi TMSF'de bulunan Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği AŞ yetkilileri de, hükümetin Antalya Limanı'nı, gelecek yılın ilk aylarında özelleştirmeyi düşündüklerini kaydettiler. Hayyam Gariboğlu ile TMSF arasında geçtiğimiz aylarda borçların ödenmesine yönelik protokol yapıldığını anımsatan şirket yetkilileri, Antalya Limanı'nın özelleştirilmesi konusunda Gariboğlu'nun da onayının alınması gerektiğini ifade ettiler.
ANTALYA LİMANI'NIN TALİPLER ARTIYOR
Bu arada Antalya Limanı'nın özelleştirilmesi durumunda, bu limana talip olacaklarını açıklayan şirketlerin sayısı da artıyor. Merkezi Antalya'da bulunan ve Marmaris Limanı'nı işleten Antmarin Denizcilik ve İşletmecilik A.Ş'nin Antalya Limanı'na talip olduğunu açıklamasının ardından, limanın bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, Ortak Girişim Grubu oluşturulması da kararlaştırıldı. Antalya Limanı'na, bir çok yabancı şirketin de ilgi duyduğu kaydedildi.
YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ
Ayrıca şirketin yaklaşık iki yıldır boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine, TMSF tarafından Süleyman Paslı ve Mukim Öztekin'in atandığı ve Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu'nun, Mehmet Çalışkan başkanlığında, 11-12 Kasım tarihlerinde Antalya'da toplanacağı öğrenildi. Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1998 yılında yapılan üçüncü ihalede 29 milyon ABD Doları'na Hayyam Gariboğlu'na 30 yıllığına devredilen Antalya Limanı'nın yönetimi, Gariboğlu'nun Sümerbank'a borçlarından dolayı bankaya el konulmasının ardından TMSF'ye geçmişti.