Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında akaryakıt kaçakçılığının önüne geçilmesi için Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısı imzaya açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda kaçak akaryakıt konusu masaya yatırıldı. Kaçak akaryakıtın nerelerden, nasıl ve hangi şirketler tarafından getirildiği konusunda bakanlar bilgilendirildiler.
Petrol Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle büyük şirketlerinde içinde olduğu ileri sürülen kaçakçılığın önüne geçilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ısrarlı olarak akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi konusu üzerinde duruyor. Kaçakçılığın önlenmesi için bütün tedbirlerin alınmasını isteyen Erdoğan'ın, ucu kime dayanırsa dayansın bu işin üzerine gidilmesi talimatını verdiği biliniyor.
Bu amaçla da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başkanlığında Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Enerji Bakanı Hilmi Güler ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in yer aldığı Akaryakıt Kaçaklığı Mücadele Komisyonu kurulmuştu.
TBMM Akaryakıt Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu Başkanı Vahit Kiler, kaçak akaryakıt konusunda Yeni Şafak'a yaptığı değerlendirmede akaryakıt kaçakçılığının yüzde 90'ının büyük firmalar tarafından deniz yoluyla yapıldığını söylemişti.
CHP'DE DESSTEK VERDİ
Hükümetin akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelesine CHP milletvekilleri de destek veriyor. CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün, İstanbul Yenikapı'da bir motor yat içinde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını ihbar etmiş ve operasyon neticesinde 10 ton kaçak akaryakıt ele geçirilmişti.
Yeni Şafak