Dünya


Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı Dan Scavino'nun X hesabından yaptığı paylaşıma göre, Donald Trump ile Vladimir Putin, kapsamlı ve verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD yerel saatiyle 10.00'da başladığı belirtilen görüşmenin 2,5 saat sürdüğü bildirildi.

Henüz Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin açıklama yapılmazken, Rusya-Ukrayna ateşkes sürecinin ele alındığı görüşmenin "verimli" geçtiği belirtildi.

MÜZAKERELERİN SÜRMESİ KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan başka bir açıklamada ise "Trump ve Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın "kalıcı bir barışla" sona ermesi gerektiği ve kapsamlı müzakerelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı" ifadeleri kullanıldı. 

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili Kremlin'den de açıklama geldi. Kremlin'in açıklamasında şöyle denildi:

"Putin, Trump’ın tarafların 30 gün boyunca enerji altyapı tesislerine yönelik saldırılardan karşılıklı kaçınmaları teklifine olumlu cevap verdi. Putin, ABD'nin 30 günlük ateşkes önerisinde, temas hattının kontrolü, Ukrayna’da seferberliğin ve ordunun yeniden silahlanmasının durması şartlarını vurguladı." 

patronlardunyasi.com