Mustafa Ali AYKOL
53 yıllık mazisi olan Avusturyalı moda zinciri Jones kapanma kararı aldı.
Viyana merkezli şirket, Haziran ayı sonunda Avusturya'daki 20 şubesi de dahil olmak üzere 30 şubesinin tamamını kapatacak.
KAPANMA SEBEBİ ARTAN MALİYETLER VE SATIN ALMA DAVRANIŞLARINDAKİ DEĞİŞİM
Şirket patronu Gabor Rose, kapanışın nedenini artan maliyetler, değişen satın alma davranışları ve devam eden ekonomik durgunluk olarak açıkladı.
Şirket, 2023 iflasından itibaren alacaklıların borçlarını tam olarak ödeyecek.
MAĞAZALAR BİRİ TÜRK ŞİRKETİ OLMAK ÜZERE ÜÇ ŞİRKET TARAFINDAN DEVRANILACAK
Jones mağazaları bu yazdan itibaren üç farklı moda firması tarafından devralınacak.
Bu mağazalardan biri de 2016 yılında Türk CEMSEL şirketi tarafından satın alınan Münih merkezli More&More. More&More 16 ülkede faaliyet gösteriyor ve moda sektöründe öne çıkıyor.
Almanya'dan gelen "Liberty Fashion" da daha önce sadece Innsbruck'ta tek şubeyle temsil ediliyordu. Şirket en az yedi ek saha daha satın almayı planlıyor.
Üçüncü alıcı ise Viyana'ya açılan Salzburg merkezli moda markası "Musterzimmer".
Son 107 çalışandan 70'inin halefler tarafından devralınma şansı yüksek. Geri kalanlara iş arayışlarında destek sağlanacak.
patronlardunyasi.com