Tekstilde kalifiye eleman sıkıntısı
Marmara Üniversitesi Tekstil Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mahmut Kayar, kalifiye eleman sıkıntısı sebebiyle Adıyaman'da tekstil işletmelerinin kapasite kullanım oranının düşük olduğunu söyledi.
GAP GİDEM, Adıyaman Tekstil Hazır Giyim Kümelenme Derneği (ATEKS) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) işbirliği ile düzenlenen 'İleri Dikiş Teknikleri 3. Eğitimi' Organize Sanayi Bölgesi, İTKİB Gezici Tekstil Eğitim Merkezi konteynırında veriliyor. Çok sayıda kursiyerin katıldığı eğitimi Marmara Üniversitesi Tekstil Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mahmut Kayar veriyor.
Adıyaman'ın lokomotif sanayisi ve sektörü olan tekstil ve hazır giyim konusunda eğitimin önemine değinen Kayar, kalifiye eleman sıkıntısını bir nebze de olsa gidermek için çalıştıklarını söyledi. Adıyaman'daki tekstil sektörünün 7 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Kayar, "Kısa bir geçmişi olduğu için de ihtiyaç duyulan kalifiye elemana sahip değil. Kalifiye eleman sıkıntısı, işletmelerde kapasite kullanım oranının çok düşük gerçekleşmesine neden oluyor. Bırakın kalite üretimini, sadece üretim için bile malzeme, makine ve insan gerekir. Kalifiye eleman yetersizliği olunca istenilen düzeyde bir kapasite kullanımı gerçekleşmez. Adıyaman'da da bu sıkıntı yaşanıyor" dedi.
Kayar, ihtiyaç duyulan kalifiye elemanı bulmak için daha çok eğitime ihtiyaç olduğunu söyleyerek, Adıyaman tekstil sektörünün henüz emekleme döneminde olduğunu kaydetti. Mahmut Kayar, ihtiyaç duyulan kalifiye eleman için de valilik, belediye ve sanayicileri daha çok katkı vermeye davet etti.