Super App pazar büyüklüğü, 2032’de 714 milyar dolara ulaşacak

Super App pazar büyüklüğü, 2032’de 714 milyar dolara ulaşacak

Tek uygulamada oturum açarak pek çok işlem yapmaya imkan veren Super App’ler, 2023’te dijital ekonomiye yaklaşık 76 milyar dolarlık katkı sağladı

Super App pazar büyüklüğü, 2032’de 714 milyar dolara ulaşacak
16px
24px
06.09.2024 12:12Güncelleme: 06.09.2024 12:19
ABONE OLgoogle

Almanya merkezli Türk teknoloji şirketi KOBIL’in Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, “2032 yılına kadar 714 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşmasını öngörüyoruz. Super App sektörü gelecekte tüm dünyaya hızla yayılarak etkisini artıracak ve şehirlerden şirketlere dijitalleşmedeki payını zirveye taşıyacak” dedi.

Global SuperApp Trend Raporu’na göre Super App’lerin dijital ekonomiye sağladığı katkı, 2022’de 62 milyar dolar seviyelerindeyken 2023’te 76 milyar dolara yükseldi.

Kullanıcılara tek bir platform üzerinden pek çok hizmeti alabilme olanağı sağlayan bu uygulamalar, Türkiye’de de önemini artırarak; başta belediyeler, bankalar, hizmet sektöründeki kurumlar olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

Super App ekosisteminde lider konumunda olan Amerika’nın yanı sıra pazar büyüklüğünde ilk üçte yer alan Türkiye, küreselde önemli bir konumda yer alıyor.

İstanbul Senin, Neom, Mercan, Worms ve MigrosBank gibi Super App’lerin teknoloji mimarı KOBIL, sunduğu ürün ve teknolojik altyapıyla Avrupa’da referans gösterilen şirketlerin başında yer alırken Türkiye’deki potansiyeli artırmak üzere harekete geçti.  

Super App ekosistemindeki potansiyele yönelik değerlendirmede bulunan Almanya merkezli Türk teknoloji şirketi KOBIL’in Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, “Süper uygulama dediğimiz ‘Super App’ler; sağladığı kullanım kolaylığı ve tek platform ekosistemiyle dijital gelecekte sağlam bir yer edinmek üzere hızla ilerliyor. KOBIL, bu potansiyelin en büyük mimarı ve çözüm üreticisi olarak yeni iş modelleri yaratıyor ve mevcut sistemin geliştirilerek dijitale taşınmasını sağlıyor. Super App kullanımı arttıkça ve sunduğu kolaylık görüldükçe kullanıcıların tek bir platformdan pratik şekilde birçok işlemi yapma tercihi de yaygınlaşıyor. Günlük hayatta yaptığımız pek çok işlemi kolaylaştıran, kullanıcı dostu Super App’ler, özellikle son bir yılda daha fazla talep görmeye başladı. 2032’ye kadar 714 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşmasını öngörüyoruz. Super App sektörü, gelecekte tüm dünyaya hızla yayılarak etkisini artıracak ve şehirlerden şirketlere dijitalleşmedeki payını zirveye taşıyacak” dedi.

Dünyada pek çok şirketin kullanıcılarıyla iletişim modelini değiştirme yoluna gitmeye başladıklarının altını çizen Koyun, “Bugün dünyanın en büyük şirketleri dönüşüm konusunda düğmeye basarak Super App yolculuğuna başladı. KOBIL, Ar-Ge yatırımlarımız ve gelecek odaklı bakış açımız sayesinde bugün Avrupa da güvenilir Super App platform sağlayıcılarından biri olarak konumlanıyor. Şirketlerin dönüşüm sürecini ve küresel Super App trendini hazır bir şekilde karşılayabiliyoruz. Bir mobil cihaz içinde sayısız hizmetin sunulabileceği bu Super App’ler, Türkiye’de sektörlerin geleceğini değiştirecek özelliklere sahip” diye konuştu.

SUPER APP’LERİN OLMAZSA OLMAZI GÜVENLİK

Yapılan araştırmalara göre, 2027’ye kadar dünya nüfusunun yarısına yakını birden fazla Super App kullanıcısı olacak. Dijitalleşmenin hayatın her alanına girecek olmasıyla birlikte kullanıcıların paylaştığı veriler siber güvenlik konusunu da gündeme getiriyor.

Global SuperApp Trend Raporu’na göre Super App’ler en çok finansal hizmetlerde ve e-ticaret faaliyetlerinde kullanılıyor.

Super App’lerin; ödeme, kimlik faaliyetleri, finansal fonksiyonlar gibi verinin önem arz ettiği ve her yapılan işlemde güvenliği en büyük öncelik haline getirmesi gerektiğini ifade eden İsmet Koyun, “Dijitalleşmeyle birlikte siber tehlikeler artmaya ve risk büyümeye devam ediyor. Super App’lerin kullanıcılara sunduğu kolaylığın ötesinde güvenliğinin aşılamaz olması ve tam koruma sağlaması gerekiyor. KOBIL olarak sağladığımız altyapı ile geliştirdiğimiz Super App’lerin tümünü en üst düzey güvenlik önlemleriyle kullanıcıya ulaşmasını sağladık. Bir Super App’in, pek çok laboratuvar testinden ve denetimden geçerek verileri koruyabileceği konusunda güvence vermesi ve siber gücünü kanıtlaması gerekiyor. KOBIL’in şu ana kadar altyapısını oluşturduğu bütün Super App’ler, denetimleri sorunsuz geçti ve hiçbir siber tehdit, güvenliğimizi aşmayı başaramadı” açıklamasında bulundu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde