Perakendeciler kilise alıp ofise çeviren teknoloji uzmanından yapay zekayı dinleyecek, Sibel Can ile eğlenecek

Perakendeciler kilise alıp ofise çeviren teknoloji uzmanından yapay zekayı dinleyecek, Sibel Can ile eğlenecek

Perakende Günleri 2025, 28-29 Mayıs’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği etkinlikte uluslararası üne sahip isimler perakendecilerle buluşacak. Pandemi döneminde kilise satın alıp ofise çeviren Peter Hinssen, perakende sektöründe yapay zekanın etkilerini ve gelecekte bizi nelerin beklediğini paylaşacak. "Beyaz şapkalı" hacker’ Freaky Clown , iş dünyasında fiziksel güvenlik açıklarını nasıl tespit ettiğini, WPP ABD’nin Chief Creative Officer’ı Walter Geer renk körlerine doğanın güzelliğini hissettiren teknolojiyi de içeren projeleri anlatacak . Global Blue Dünya CEO’su Jacques Stern ise turistlerin alışveriş alışkanlıklarını analiz edecek. Perakendeciler etkinliğin kapanışında Sibel Can ile eğlenecek. 

Perakendeciler kilise alıp ofise çeviren teknoloji uzmanından yapay zekayı dinleyecek, Sibel Can ile eğlenecek
16px
24px
27.02.2025 14:17Güncelleme: 27.02.2025 14:57
ABONE OLgoogle

Necla DALAN

Perakende Günleri 2025, 28-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde “Perakendenin Geleceğini Şekillendirmek – Müşteriyi ve Teknolojiyi Kucaklamak” ana temasıyla düzenlenecek.Soysal Eğitim ve Danışmanlık tarafından bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek olan etkinlik perakende dünyasını uluslararası konuşmacıların da yer aldığı isimlerle buluşturacak.  

Soysal Eğitim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Suat Soysal ile Perakende Günleri 2025'i konuştuk. Soysal'ın verdiği bilgiye göre bu yıl etkinlikte teknoloji alanında dünyanın en saygın uzmanlarından biri olan Peter Hinssen, perakende sektöründe yapay zekanın etkilerini ve gelecekte bizi nelerin beklediğini paylaşacak. Hinssen oldukça ilginç bir isim. Zira pandemi döneminde satışa çıkan bir kiliseyi satın alıp ofise çevirmiş. Hinssen, DeepSeek'in bu alanda Çin'de 7'nci sıradaki bir teknoloji olduğunu onun önünde 6 teknoloji daha bulunduğunu ve oyunun daha yeni başladığını ifade eden bir isim...

FREAKY CLOWN, PATRONLARA GÜVENLİK AÇIKLARINI NASIL ÖNLEYECEKLERİNİ ANLATACAK

Dünyanın en ünlü "beyaz şapkalı" hacker’larından Freaky Clown, iş dünyasında fiziksel güvenlik açıklarını nasıl tespit ettiğini ve şirketlerin bu tehditlere karşı nasıl önlem alabileceğini gerçek örneklerle anlatacak. 

WPP ABD’nin Chief Creative Officer’ı Walter Geer, müşteri deneyiminde yenilikçi yaklaşımları ele alırken, renk körlerine doğanın güzelliğini hissettiren teknolojileri de içeren engelleri projeleri paylaşacak. 

Global Blue Dünya CEO’su Jacques Stern ise dünya çapında turistlerin alışveriş alışkanlıklarını ve hangi ülkeleri tercih ettiklerini analiz edecek. Ayrıca, Türkiye’nin bu alandaki konumunu ve potansiyelini değerlendirerek sektör için önemli bilgiler sunacak.

1 MİLYONUN ÜZERİNDE İŞ GÖRÜŞMESİ, 200 BİNİN ÜZERİNDE BAĞLANTI BEKLENİYOR

Konferansta, yapay zekâ, dijital dönüşüm, ödeme sistemleri, insansız kasa teknolojileri, e-şarj çözümleri ve Asya’dan gelen teknoloji firmalarının yenilikleri ön plana çıkarken, 125 fuar katılımcısı firma ve 90 sponsor yer alacak. Etkinlik boyunca 1 milyonun üzerinde iş görüşmesi, 200 binin üzerinde iş bağlantısı yapılması bekleniyor. Organizasyon aynı zamanda sektöre yön veren büyük lansmanlara da ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar Hopi ve Metro Group Future Store’un lansmanı ilk kez Perakende Günleri’nde yapıldı. Yine önemli AVM projelerinin duyurulması ve yeni teknoloji çözümlerinin sektöre tanıtılması gibi çığır açan gelişmeler bu etkinlikte gerçekleşti. Perakende Günleri 2025’te de sektöre damga vuracak yeniliklerin ilk kez tanıtılması bekleniyor.

GEÇEN YIL 5 BİN HAMBURGER DAĞITILDI, BU YIL DÖNERCİ SAYISI ÜÇE ÇIKTI

Perakende Günleri'nde kahveden hamburgere yeme içmede birçok marka stand kurarak ücretsiz hizmet veriyor. Örneğin geçen yıl 5 bin hamburger dağıtıldı. Geçen yıl 11 yeme içme markası varken bu yıl sayı 28'e çıktı. Yine geçen yıl bir olan dönerci sayısı bu yıl üçe çıktı. Bu yıl bir pizzacı portatif fırın getirerek katılımcılara pizza hazırlayacak.

DUAYENLERE ÖDÜL VERİLECEK, SİBEL CAN SAHNE ALACAK

Etkinlik kapsamında Perakende Güneşi Ödülleri de sahiplerini bulurken sektörün Derimod, Lufian Global Blue, Çift Geyik Karaca ve Teknosa gibi köklü markalarının 25 ila 108 yıl arasındaki yıl dönümleri de kutlanacak. Yoğun geçen iki günün ardından, Perakende Günleri, Sibel Can’ın konseriyle sona erecek. Daha önce Ajda Pekkan, Ceza, Emel Sayın ve Ebru Gündeş gibi isimlerin sahne aldığı etkinlik, bu yıl da coşkulu bir kapanışa imza atacak.

DİJİTAL DÖNÜŞÜLME ODAKLANILACAK

Suat Soysal, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Etkinliğimiz, 2001 yılında 1.043 kişinin katılımıyla başlayan, bugün 10 bin 500 katılımcıya, 4 bin 900 firmaya ve yüzde 88 oranında üst düzey yöneticiye ev sahipliği yapan dev bir etkinliğe dönüştü. Güçlü bir konferans programı, fuar, ödül töreni ve farklı etkinliklerle öne çıkan Perakende Günleri, aynı zamanda B2B görüşmeler, özel toplantılar ve networking olanakları ile öne çıkıyor. Tüm sektörlerde olduğu gibi perakende sektörü de dijitalleşme ve müşteri beklentilerindeki değişimle birlikte önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Bu yılki ana temamız olan ‘Perakendenin Geleceğini Şekillendirmek – Müşteriyi ve Teknolojiyi Kucaklamak’ ile biz de bu dönüşüme odaklanıyoruz. Teknoloji iş yapış şekillerini değiştiren çok önemli bir unsur haline gelse de perakendenin merkezinde her zaman müşteri olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, Perakende Günleri 2025’te sektör profesyonellerine hem en yeni teknolojik gelişmeleri hem de müşteri odaklı stratejileri bir arada sunacağız. E-ticaret ve e-ihracat en önemli gündem maddelerimizden biri olurken, fiziksel mağazacılığın küresel yükselişini de ele alacağız."

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde