Osmanlı torununa 'yardımcı' şoku: 13 milyon liralık ziynet eşyası çalındı
Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin’in torunlarından Mesude Evliyazade'nin İstanbul Sarıyer'deki lüks villası, yatılı yardımcısı tarafından soyuldu. Milyonlarca liralık mücevherlerinin çalındığını haftalar sonra fark eden Mesude Evliyazade, yardımcısından şikâyetçi oldu. İfadesinde suçunu itiraf eden yardımcı tutuklandı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son Padişahı Sultan Vahdettin'in torunlarından olan Mesude Evliyazade, hırsızlık şokuyla sarsıldı. Ekol'de yer alan habere göre, avukat kimliğinin yanı sıra spiritüel danışmanlık da yapan Mesude Evliyazade, güvendiği bir ajans aracılığıyla evine yatılı yardımcı aldı. Ancak Evliyazade, bir süer sonra kıyafetlerinin, çantalarının ve ayakkabılarının kaybolduğunu fark etti. Ancak yakalanmayacağını düşünen yardımcı, daha büyük bir soygun gerçekleştirdi.
OSMANLI MİRASI MÜCEVHERLER DAHİL 13 MİLYON LİRALIK ZİYNET ÇALDI
Evdeki yardımcı, gözünü Osmanlı'dan kalan tarihi mücevherlere dikti. Çalışan, Mesude Evliyazade'ye ait aralarında Sultan Vahdettin'in kızı Ulviye Sultan'dan miras kalan paha biçilemez yüzüğün de bulunduğu toplamda 13 milyon liralık ziynet eşyası çaldı.
YARDIMCI, ÇALDIĞI ZİYNET EŞYASINI SATTIĞINI SÖYLEDİ
Evdeki değerli eşyanın çalındığını yaklaşık bi ay sonra fark eden Evliyazade, polise başvurdu. Harekete geçen İstanbul Emniyeti, hırsızlığı araştırarak şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan yardımcı yapılan sorgulamada, çaldığı mücevherleri sattığını söyledi.
Soruşturma sonunda, çalınan mücevherlerin büyük kısmının satıldığı belirlenirken şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Osmanlı hanedanına ait değerli eşyanın akıbeti merak konusu oldu.
patronlardunyasi.com