Linkedin ve Inflection AI’nın kurucusu Reid Hoffman, Donald Trump’ın Elon Musk’ı danışma komisyonuna atamasından rahatsızlık duyduğunu açıkladı
LinkedIn ve yapay zeka şirketi Inflection AI’nın kurucusu Reid Hoffman, rakibi Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) adlı bir danışma komisyonuna başkanlık etmesinden rahatsız olduğunu açıkladı. Hoffman bu durumun bazı kayırmalara neden olabileceğini iddia ederek, ‘ciddi bir çıkar çatışması’ dedi.
Reid Hoffman, Financial Times’ta kaleme aldığı yazıda, Donald Trump’ın ikinci dönem başkanlık ihtimalinin teknoloji sektörü üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. Hoffman, Trump’ın inovasyonu artırabilecek ve rekabeti güçlendirebilecek adımlar atabileceği ihtimali üzerinde dururken, belirli kişi ve şirketlere ayrıcalık sağlama riskine de dikkat çekti.
EN ÇOK ELON MUSK’TAN BAHSETTİ
Hoffman'ın yazısında en çok öne çıkan isim, Tesla, SpaceX ve xAI gibi dev şirketlerin CEO’su Elon Musk oldu. Musk’ın, Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) adlı bir danışma komisyonuna başkanlık edecek olmasını ciddi bir çıkar çatışması olarak nitelendiren Hoffman, Musk’ın xAI üzerindeki sahipliğini sorguladı. Hoffman, “Bu pozisyonu, kendi şirketlerini kayırmak, hükümet sözleşmelerini yönlendirmek ya da rakip şirketleri hedef alan düzenlemeler getirmek için kullanmak, ABD’nin teknolojik ve ekonomik güvenliğine zarar verir” dedi.
KRİPTO SEKTÖRÜNDE RİSKLİ DESTEK
Yazıda, Trump’ın kripto para sektörüne verdiği desteğin hem olumlu hem de olumsuz yanlarına değinildi. Hoffman, Trump yönetiminin kripto düzenlemelerinde istikrar sağlayabileceğini belirtirken, bu desteğin belirli projelere ayrıcalık tanıma riskini de barındırdığını ifade etti. Trump’ın, geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülen yerel bir token ve üzerinde çalışılan yeni bir stablecoin ile kripto sektöründe aktif olduğu biliniyor. Ayrıca, Trump Media’nın kripto para platformu Bakkt’ı satın almak için görüşmelere devam ettiği bildirildi.
KENDİSİNE AYRICALIK SAĞLAYABİLİR
Hoffman, Trump’ın ilk döneminde Amazon ve CEO’su Jeff Bezos gibi şirketlere yönelik eleştirilerinin sektörde kaosa ve belirsizliğe yol açtığını hatırlattı. Benzer şekilde, Musk’ın da DOGE’deki rolüyle, regüle edilen sektörlerde faaliyet gösteren Tesla, SpaceX ve Neuralink gibi şirketlere ayrıcalık sağlayabileceği riskine işaret etti.
Hoffman, yazısında ayrıca Trump’ın geçmişte kişisel ve politik nedenlerle bazı şirketleri hedef aldığını belirterek, bu tutumun Amerikan inovasyonuna zarar verebileceği uyarısında bulundu. Ancak yazısını olumlu bir şekilde bitiren Hoffman, Trump’ın girişimciliği destekleme ve Amerikan iş gücünü güçlendirme potansiyeline vurgu yaparak, “Yeni nesil şirketler yaratmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim” dedi.
patronlardunyasi.com