Dolar
38,4316
0,04%
Euro
43,6607
-0,20%
Sterlin
51,1879
0,00%
Bitcoin
3.629.899
1,58%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.101,409
-0,83%
Gümüş
33,14
-1,39%
Faiz
48,44
0,00%

Kenan Evren, devlete 300 bine tablo satmış

Resim Heykel Müzesi, 1998'de Kenan Evren'in yaptığı tabloya 300 bin TL vererek satın almış

09.05.2010 21:24
Haberi paylaşın
Kenan Evren, devlete 300 bine tablo satmış
16px
32px

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen anayasa değişikliği teklifiyle 12 Eylül'e yargı yolu açılırken, ilk hesaplaşma, darbenin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile darbenin mağduru Kültür Bakanı Ertuğrul Günay arasında yaşanıyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Günay, 1998'de Evren'in yaptığı tabloya Resim Heykel Müzesi tarafından 300 bin TL verilerek satın alınması konusunda soruşturma açtırdı.

Günay, "Evren'in resmini gördüm. Bir ev duvarının önünde, begonvil koymuş. Resimle 6 ay meşgul olan herkes o kadar resim yapar. Sadece kaynak aktarmak için yapılmışsa sorumlulardan hesap sorulacak. Devleti zarar uğratmak ve görevi kötüye kullanmaktan şikâyetçi olacağım" dedi.

Günay, TBMM kulisinde bazı gazetecilerle sohbetinde, 1998'de Kültür Bakanlığı Resim Heykel Müzesi'ne Evren'in bir peysaj resmine 300 bin TL ödendiğini kaydetti. Günay, teftiş kuruluna talimat verdiğini ve konuyu araştırdıklarını belirtirken, "Dönemin kültür bakanı kimse o dönemde almışlar. Bu resmi kim almış, tutanak nedir, kimin kararıdır araştırtıyorum. Dedim ki 'arkadaşlar tutanak yapın ve bana şikâyet edin.' Ben de gereğini yapacağım" diye konuştu.

Evren'in resmi gibi birçok gereksiz alımların yapıldığını savunan Günay, şunları kaydetti: "Evren'ni resminde ev duvarının önünde, begonvil koymuş. Resimle 6 ay meşgul olan herkes o kadar resmi yapar. En kolay, en sıradan resim..." 

editörün seçtikleri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2006'da 'depremi önceden bilen cihazı' pazarlamaya çalışan Azerbaycanlı Profesör Kerim Kerimov şimdi nerede? 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2006'da 'depremi önceden bilen cihazı' pazarlamaya çalışan Azerbaycanlı Profesör Kerim Kerimov şimdi nerede? #deprem
benzer haberler
Geçmişi cinsel istismar ve taciz iddialarıyla dolu Marilyn Manson'un İstanbul konseri tepki çekti
Geçmişi cinsel istismar ve taciz iddialarıyla dolu Marilyn Manson'un İstanbul konseri tepki çekti