Jeff Bezos'un Washington Post'u, tekno-milyarderleri eleştiren karikatüristi sansürledi: Ünlü karikatürist Ann Telnaes istifa etti
Dünyanın en zengin ikinci insanı ve Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post’un ünlü karikatüristi Ann Telnaes, gazetenin Donald Trump ve teknoloji devlerini eleştiren bir karikatürünü yayımlamayı reddetmesi üzerine istifa etti.

Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post gazetesinin ünlü karikatüristi Ann Telnaes'in çizdiği ve aralarında Bezos'un da bulunduğu ABD'li tekno-milyarderlerin Trump'a boyun eğdiğini gösteren karikatür gazete tarafından yayınlanmadı.
Ann Telnaes, gazetenin bu kararını sansür olarak nitelendirip Washington Post'tan istifa ettiğini açıkladı.
Telnaes, “Bir gazete, güçlüleri ve hükümeti sorgulamaktan vazgeçerse, basın özgürlüğü ve demokrasinin kendisi tehdit altına girer.” diyerek istifasının nedenini açıkladı.
WASHINGTON POST'UN SAVUNMASI
Washington Post’un köşe yazıları editörü David Shipley, karikatürün daha önce yayımlanan yazılarla "tekrara düşebileceğini" savundu. Ancak Telnaes ve birçok gazeteci bu açıklamayı ikna edici bulmadı.
BEZOS'UN TRUMP'A KARŞI DEĞİŞEN TUTUMU
Gazetenin sahibi Jeff Bezos’un Trump’a karşı tutumunun değiştiği iddia ediliyor. Daha önce Bezos Trump’a karşı mesafeli yaklaşırken, son dönemde Trump’ın politikalarına daha ılımlı yaklaştığı öne sürülüyor. Seçimlerden önce de gazetenin geleneği haline gelen bir adayı destekleme çıkışını Bezos engellemiş ve bunun medya açısından yanlış olduğunu ifade etmişti. Ayrıca Jeff Bezos’un Amazon’u 20 Ocak'taki Donald Trump’ın göreve başlama törenine 1 milyon dolar bağışlamıştı.
patronlardunyasi.com