Japon otomobil devi Mazda'dan 28 yıl sonra logo değişikliği

Japon otomobil devi Mazda'dan 28 yıl sonra logo değişikliği

Türkiye pazarından çekilen Japon otomobil üreticisi Mazda, 28 yılın ardından ambleminde değişikliğe gideceğini duyurdu. 30 Ocak'ta 105'inci yaşını kutlayacak Mazda'nın yeni logosunu da bu tarihte duyurması bekleniyor.

Japon otomobil devi Mazda'dan 28 yıl sonra logo değişikliği
16px
24px
29.01.2025 16:18Güncelleme: 29.01.2025 16:24
ABONE OLgoogle

Japon ekonomi gazetesi Nikkei, 105 yıllık otomobil markası Mazda'nın 28 yılın ardından 30 Ocak'ta yeni logosunu duyurmaya hazırlandığını yazdı.

Gazetenin birçok kaynaktan doğrulattığı haberde logoya da yer verildi. Yeni logoda şekil yönündek bir değişiklik olmayacak ama gümüş renginden vazgeçildiği görülüyor.

Son dönemde bazı otomobil markaları 'üç boyutlu' logolarını bırakarak daha anlaşılabilir logolara geçmişti. (Üstte solda eski logo)

Mazda'nın güncellenmiş logosu, Temmuz 2024'te Japonya Patent Ofisi'nde tescil edildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde