Darüşşafaka’da ilk ders heyecanı

Darüşşafaka’da ilk ders heyecanı

Depremden etkilenen çocuklarla birlikte 1000’i aşan Darüşşafakalı öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Darüşşafaka’da ilk ders heyecanı
16px
24px
09.09.2024 16:48Güncelleme: 09.09.2024 17:04
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka, 1000'in üzerinde öğrencisiyle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına başladı.  Bu yıl, Darüşşafaka tarihinde ilk kez öğrenci sayısı 1.000’i aşarken, deprem bölgesinden gelen öğrenciler de yeni döneme umutla adım atıyor.

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla Türkiye’nin her coğrafyasından anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi olanakları kısıtlı öğrencilere sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı sağlayan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılını 9 Eylül Pazartesi günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açtı. 

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle geçtiğimiz yıl deprem bölgesinden öğrenci kabul eden Darüşşafaka, yeni ders yılında da bölgeden öğrencileri Darüşşafakalı yaptı. İlk ders ziliyle birlikte Darüşşafaka’daki eğitim yolculuklarına başlayan deprem bölgesinden gelen öğrencilerin 5. sınıftan başlayıp 12. sınıftan mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tüm giderleri, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan iş birliği çerçevesinde İş Bankası tarafından karşılanacak. İş Bankası’nın öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatlarında da devam edecek.

Darüşşafaka’nın bu eğitim ve öğretim yılında okul mevcudunun ilk kez 1000 öğrenciyi aştığını belirten Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Bu yıl Darüşşafaka olarak, hem kurumumuzun tarihî bir dönüm noktasına şahitlik ediyoruz hem de ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için kapasitemizi artırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Deprem felaketinin yaralarını sarmak için geçtiğimiz dönemin ardından 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında da kamuoyuna verdiğimiz sözü tutarak 100 öğrencimizi daha aramıza katarken, onların başarı hikâyelerine ortak olacağız. Darüşşafaka’nın kapıları, onların hayallerine ve başarılarına her zaman sonuna kadar açık olacaktır.” diye konuştu. 

Yeni kampüs inşaatının temellerinin yakında atılacağını da müjdeleyen Başkan Güleç, “Daha çok öğrenciye ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ olanağı sağlamak amacıyla kampüsümüzü kapasitesini artıracak şekilde yeniden inşa ediyoruz. Projemizi hayata geçirmek için de “Eğitim Bizden, Yuva Sizden” bağış kampanyasını yürütüyoruz. Hayırsever milletimiz ve kurumlarımızın bağışlarıyla da bilgi çağının kampüsünü ülkemize kazandırıp daha fazla çocuğumuzun hayatına dokunabileceğiz.” dedi. 

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi ve/ veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, öz güven sahibi ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.  

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor. 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgedeki annesi veya babası hayatta olmayan öğrenciler için ek kontenjan oluşturan ve 2023-2024 ders yılında deprem bölgesinden 100 öğrenciye Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı tanıyan Cemiyet, ayrıca bölgedeki 100 öğrenciye de uzaktan eğitim ve burs desteği sağladı.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e, 2022’de 9,77’ye ve 2023 yılında 9.80’e yükseltmiştir.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde