Dolar
37,8361
0,01%
Euro
41,4732
-0,21%
Sterlin
49,4057
-0,36%
Bitcoin
3.311.210
3,06%
BİST-100
9.044,64
-7,81%
Gram Altın
3.678,283
-0,68%
Gümüş
33,1
-1,65%
Faiz
53,12
0,00%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyelerimiz hak, hakikat, helal, haram nedir bunu bilerek halkına hizmet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı'nın iftar programında gündeme dair açıklamalar yatı. Erdoğan, "Kırarak, dökerek, dışlayarak değil gönüller kazanarak ilerleyeceğiz. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz sağ duyuyu, sabrı ve sükuneti hiçbir zaman terk etmeyeceğiz. Bizim belediyelerimiz yolsuzluktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz haksızlıktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz hak, hakikat, helal, haram nedir, bunu bilerek halkına hizmet edecek. Mevcut yönetim altında CHP seçmenlerinin taleplerini Meclis'e taşıyan bir parti değil, gözünü para bürümüş bir avuç belediye soyguncusunu aklayan bir aparata dönüşmüştür. Belediyelerden nemalanan çıkar şebekeleri CHP'yi boğazına kadar kire, pasa, çamura, yolsuzluğa, hukuksuzluğa bulaştırmış durumdadır" diye konuştu. 

22.03.2025 20:37Güncelleme: 22.03.2025 21:28
Haberi paylaşın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediyelerimiz hak, hakikat, helal, haram nedir bunu bilerek halkına hizmet edecek
16px
32px

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Teşkilatı'nın iftar programına katıldı. Erdoğan, iftarda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"Kırarak, dökerek, dışlayarak değil gönüller kazanarak ilerleyeceğiz. Kamplaşmayı körükleyen, kutuplaşmayı derinleştiren, kucaklaşmayı, muhabbeti, konuşmayı ve kardeşliği yücelten tarafta yer alacağız. 

Muhalefet ne yaparsa yapsın biz sağ duyuyu, sabrı ve sukuneti hiçbir zaman terk etmeyeceğiz. 
Bizim belediyelerimiz yolsuzluktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz haksızlıktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz hak, hakikat, helal, haram nedir, bunu bilerek halkına hizmet edecek.
Kardeşlerim işte bu mübarek günleri milletimizin iç cephesini takviye için fırsata çevirmeye çalışırken bakıyorsunuz ana muhalefet tam tersi bir gündemle hareket ediyor.

Önce Suriye'de eski rejim artıklarının çıkardığı olayları bahane ederek ülkemizde mezhepçilik fitnesini alevlendirmek istediler. Alevi canlarımızı kışkırtarak kardeşliğimize adeta pusu kurmaya kalktılar. Birbirimize daha sıkı kenetlenerek hamdolsun bu oyunu boşa çıkardık. Milletimiz CHP'nin Suriye'deki ateşi ülkemize taşıma tezgahına tıpkı 14 yıl boyunca olduğu gibi, yine düşmedi, provokasyonlara gelmedi. 

Bunda muvaffak olamayınca bu sefer işte bu yolsuzluk operasyonu üzerinden milletimizi provoke etmeye kalkıştılar. 4 gündür milletin huzuru kaçırma, insanlarımızı kutuplaştırma adına ne varsa hepsini yapıyorlar. Önlerine gelene hakaret etmekten, sadece görevini yapan polislerimize saldırmaya, yolsuzluk ihblarlarını araştıran yargı mensuplarımıza gözdağı vermekten sokak terörüyle milli iradeyi baskı altına almaya kadar ne ararsan bunlarda her şey var. 

Son olarak bugün basın yayın kuruluşlarını da alanen tehdit ederek nasıl bir ruh halinde olduklarını ifşa ettiler. Televizyonların, medya gruplarının adını bile vererek hepinizin hesabını tutuyorum diyerek medyayı tehdit etti. 

Yahu böyle siyaset olur mu, böyle politika olur mu?

İstanbul başta olmak üzere şehirlerimizde bir gerilim ve kargaşa atmosferi oluşturmak için her yolu deniyorlar."

'CHP, BİR AVUÇ BELEDİYE SOYGUNCUSUNU AKLAYAN BİR APARATA DÖNÜŞMÜŞTÜR'

"Şimdi değerli kardeşlerim gelinen noktada şunu çok net görebiliyoruz. Mevcut yönetim altında CHP seçmenlerinin taleplerini Meclis'e taşıyan bir parti değil, gözünü para bürümüş bir avuç belediye soyguncusunu aklayan bir aparata dönüşmüştür. 

Belediyelerden nemalanan çıkar şebekeleri CHP'yi boğazına kadar kire, pasa, çamura, yolsuzluğa, hukuksuzluğa bulaştırmış durumdadır. Zaten biz bunları 3 kelimeyle tanımlamadık mı? Çöp, çukur, çamur, işte aynısını yapıyorlar. 

Ama bir özellikleri var, lafa her başladıklarında Atatürk'ün kurduğu parti olmakla övünenler sırf ağababalarına diyet borçlarını ödemek adına Gazi'nin partisini hırsızların emrine vermişlerdir. 

CHP sadece deveyi hamuduyla götüren haramilerin değil, marjinal sol örgütlerin de oyuncağı haline geliştir. Bakın şunu bugün açık açık konuşmak mecburiyetindeyiz. Yüzbinlerce gencin hakkının yendiği diploma sahtekarlığı dahil ortaya akıl, vicdan ve ahlak sınırlarını aşan bir sürü pislik saçılıyor. Sağdan, soldan balya balya paralar, dolarlar, eurolar fışkırıyor. Yüzlerce milyar liralık korkunç bir vurgundan bahsediliyor. Ama CHP genel başkanı ve şürekası bunların hiçbirine cevap veremiyor. Milletin huzuruna çıkıp sahtekarlık yoktur, hırsızlık yoktur, yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, irtikap, iltimas yoktur, diyemiyorlar. Ne biz ne de arkadaşlarımız harama el uzatmadı, diyemiyorlar. Kendi belediye başkanlarına, kendi belediye yöneticilerine, beraber iş yaptıkları, yıllarca birlikte yol yürüdükleri arkadaşlarına kefil olamıyorlar. Çıkıp aslanlar gibi iddialara cevap vermek yerine bize saldırarak, Cumhur ittifakı ortağımıza ve onun muhterem genel başkanına edepsizlik ederek sokakları karıştırarak gençlerin arkasına saklanarak, marjinal sol örgütleri öne sürerek yavuz hırsız misali suç bastırmaya çalışıyorlar."

'ŞİMDİ KİMİ SIRTINDAN HANÇERLEYECEKSİNİZ'

"Buradan CHP Genel Başkanına soruyorum. Sayın Özel neden korkuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz, bu telaş, bu panik havası, bu saldırganlık niye? Daha düne kadar şaibe yok diyordunuz, daha düne kadar şeffaflıktan, dürüstlükten dem vuruyordunuz. Ne oldu da birden etekleriniz tutuştu, ne oldu da dizleriniz titremeye başladı. Şimdi kimi tasfiye edecek, kimi sırtından hançerleyeceksiniz? Alengirli yollarla şimdi kimin ayağını kaydıracaksınız?"

'İSKİ SKANDALINDAN 32 YIL SONRA AYNI REZİLLİK'

"Kıymetli dava arkadaşlarım bugün burada şu hakikati çok net ifade etmek isterim. Ortaya dökülen bütün bu pislikler sadece bizi ve milletimizi değil CHP içindeki vicdan sahiplerini de rahatsız etmektedir. CHP'ye çökmüş bir avuş paragözün asırlık partiyi parmağında oynatması Gazi'nin emaneti diyerek CHP'ye oy veren insanlarımızı da üzüyor, mahçup ediyor, öfkelendiriyor. Emin olun samimi CHP'li vatandaşlarımızda İSKİ skandalından 32 yıl sonra aynı rezilliklere tekrar şahit olmayı içlerine sindiremiyorlar. 

Bunun işaretlerine sadece yargıya yapılan ihbarlarda değil medyadan, sosyal medya mercalarına birçok yerde rastlıyoruz. Şurası artık anlaşılmıştır, CHP bünyesini zehirli bir sarmaşık misali saran bu haramilerden, bu yağmacılardan temizlenmedikçe, siyasi itibarını da siyasi parti kimliğini de tekrar kazanamaz. Çünkü siyasette, onur, haysiyet, güven bir kez kaybedilirse bir daha yerine kolay kolay konulamayan erdemlerdir. CHP Genel Başkanı Sayın Özel iradesine vurulan zincirleri kıramamış, vesayetten kendisini maalesef bir türlü kurtaramamıştır. 

Türkiye'nin ana muhalefet partisinin ve genel başkanının bu hallere düşürülmesinden biz asla, evet, hoşnut değiliz. Biz karşımızda CHP'nin mevcut durumu gibi perişan değil, kalitemize ve kalibremize uygun bir muhalefet görmeyi arzu ederiz."

'CESARETİNİZ VARSA BIRAKIN HUKUK İŞLESİN'

"Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Sokaklara çıkarak, yanına sol örgütleri, marjinalleri, vandalları alarak milli iradeye parmak sallama dönemleri artık geride kalmıştır. 
Sokak terörü üzerinden siyasete ve adalete istikamet çizildiği günler eski Türkiye ile birlikte tamamen mazide kalmıştır. 

Türkiye demokratik bir ülkedir, bir hukuk devletidir, üstünlerin hukukunun olduğu değil, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bağımsız bir ülkedir. Cesaretiniz varsa bırakın demokrasi işlesin, bırakın hukuk işlesin. Yüreğiniz yetiyorsa bırakın mahkemeler hiçbir baskı altında kalmadan Türk milleti adına kararını versin. 

Bırakın akla kara, masumla mücrim hukuk tarafından ortaya çıkarılsın. Siz ister kabul edin ister kabul etmeyin, Türkiye'de hiç kimse hukukun kapsamı alanı dışında değildir. Türkiye'de suç işleme özgürlüğü olan imtiyazlı bir azınlık yoktur ve olmayacaktır. 

Demokrasinin, hukukun, meşru zeminin dışında çözüm arayanlar bugüne kadar daima avuçlarını yalamışlardır inşallah bundan sonra da emellerine ulaşamayacaklardır. CHP ve yandaşlarının tahriklerle kamu düzeninini bozmalarına, milletimizin huzurunu kaçırmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Türkiye üzerinde operasyon yapılmasına, ameliyat yapılmasına, toplum mühendislikleriyle 85 milyonun arasına yeni nifak duvarları örülmesine müsamaha göstermeyeceğiz. 

Bin yıldır olduğu gibi Alevisi Sünnisiyle, Kürdü Türküyle, Lazı Çerkeziyle bu topraklar üzerinde bir ve beraber yaşamaya, kardeşçe yaşamaya inşallah devam edeceğiz. 

Bir olacağız, beraber olacağız, birlik olacağız, diri olacağız, kendi menfaatlerini korumak için 85 milyonun kardeşliğine pusu kuranları hep birliket bozguna uğratacağız."

patronlardunyasi.com