Dolar
38,0113
0,09%
Euro
41,0276
0,11%
Sterlin
49,053
-0,33%
Bitcoin
3.343.219
0,02%
BİST-100
9.595,22
-1,24%
Gram Altın
3.700,682
0,36%
Gümüş
33,78
0,14%
Faiz
51,55
0,80%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD merkezli CNN International televizyonuna konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanıp görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak ABD merkezli CNN International televizyonuna konuştu. Kanalın ünlü sunucularından Christiane Amanpour, röportaj duyurusunu sosyal medya hesabından yaptı. Özgür Özel, röportajda "Türkiye’de adalet yok ve adil değil. Aynı zamanda bağımsız da değil. Ekrem İmamoğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımız" ifadelerini kullandı.

24.03.2025 21:41Güncelleme: 24.03.2025 21:46
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD merkezli CNN International televizyonuna konuştu
16px
32px

CNN International televizyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, görevden uzaklaştırılması ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le röportaj yaptı. Kanalın ünlü sunucularından Christiane Amanpour, röportaj duyurusunu sosyal medya hesabından paylaştı ve röportajın Türkiye saatiyle 20.15'te yayınlanacağını belirtti. Amanpour, paylaşımında "Bu akşam CHP Genel Başkanı @eczozgurozel ile yapılacak röportajı kaçırmayın! @CNN’e konuşan Özel, protestocuların “demokrasiyi savunmak ve haklarını korumak istediklerini” söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise protestoları “şiddet hareketi” olarak nitelendiriyor" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'DE ADALET YOK, BAĞIMSIZ DA DEĞİL'

Özgür Özel, röportajda Türkiye’de demokrasinin darbe aldığını dile getirdi ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacakken tutuklandığını anlattı. CHP lideri, söyleşide şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de adalet yok ve adil değil. Aynı zamanda bağımsız da değil. Ekrem İmamoğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımız. Biz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kanımızda özgürlük ve bağımsızlık var. Erdoğan 22 yıldır iktidarda. Ancak gücü kalmadı artık. 31 Mart'ta ikinci parti durumuna düştü. İmamoğlu'nun yükselişi ve popülaritesi çok açık. Türkiye’de mahkemelerin bağımsız olduğunu söyleyemem. Halkın sadece yüzde 18'i bağımsız yargının olduğunu söylüyor. İmamoğlu aday olmasa böyle bir şey başına gelmeyecekti. Ülkemiz için çalışıyor ve ülkemizin çıkarlarını savunuyoruz. Ülkemizin batı ile entegre olmasını, NATO ile güçlü bir  ittifakı destekliyoruz. Ancak tüm yaşananlar bunların önünde bir engel oluşturuyor ve Türkiye'yi yasa dışı bir yola sürüklüyor. 81 ilde 10 milyon insanın ana motivasyonu adalete ve demokrasiye olan inançtır. İnsanlar haklarını savunuyorlar. ABD, AB veya diğer demokratik ülkelerle ilişkilerimiz açık diyalog şeklinde devam etmelidir. İkili ilişkiler önemlidir ve bu her iki tarafın da yararınadır."


patronlardunyasi.com