ASO Başkanı Ardıç: Büyüme rakamları umut verici ama dengeli büyüme için yatırım ortamı iyileştirilmeli ve finansmana ulaşım kolaylaştırılmalı

ASO Başkanı Ardıç: Büyüme rakamları umut verici ama dengeli büyüme için yatırım ortamı iyileştirilmeli ve finansmana ulaşım kolaylaştırılmalı

Büyüme verilerini değerlendiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, konjonktüre rağmen büyüme rakamlarının umut verici olduğunu ancak sürdürülebilir ve dengeli büyüme için, yatırım ortamının iyileştirilmesiyle, finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

ASO Başkanı Ardıç: Büyüme rakamları umut verici ama dengeli büyüme için yatırım ortamı iyileştirilmeli ve finansmana ulaşım kolaylaştırılmalı
16px
24px
28.02.2025 13:55Güncelleme: 28.02.2025 13:58
ABONE OLgoogle

Büyümeye sınai üretimin değil, iç talep ve inşaatın kaynaklık ettiğinin altını çizen Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Büyümeye sınai üretimin değil, özellikle iç talebin ve inşaat sektörünün kaynaklık ettiğini görüyoruz. Sanayi sektörü sınırlı artarken, hane halkı tüketimi %3,7 arttı. Oysa ülkemizin istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için sınai üretime büyük önem verilmesi gerekiyor” dedi.

SANAYİ BÜYÜMESİ GSYH BÜYÜMESİNİN ÇOK ALTINDA KALDI

Sanayi büyümesinin GSYH büyümesinin oldukça altında kaldığını belirten Seyit Ardıç, net ihracatın büyümeye katkısının sınırlı olduğunu, rakamların ekonominin üretim tarafının da yavaşladığına işaret ettiğini bildirdi.

RİSKLER YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ

Özel sektör ve kamu işbirliğinde daha güçlü bir sanayi ekosistemi oluşturulması gerektiğini ifade eden Ardıç, “Bununla birlikte, yüksek enflasyon, finansmana erişim zorlukları ve küresel tedarik zincirlerindeki aksaklıklar gibi risklerin yakından takip edilmesi gerekmektedir” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde