ArtAnkara 11'inci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başlıyor

ArtAnkara 11'inci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başlıyor

2015 yılından bu yana çağdaş sanat dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl 11’inci edisyonunu gerçekleştiriyor. Fuar, 19-23 Şubat tarihleri arasında ATO Congresium’da ziyaret edilebilecek.

ArtAnkara 11'inci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı başlıyor
16px
24px
20.02.2025 10:08Güncelleme: 20.02.2025 10:10
ABONE OLgoogle

Başkent Ankara’nın en önemli sanat organizasyonlarından ArtAnkara, 11’inci edisyonunu sunmak için yarın ATO Congresium’da kapılarını açıyor. Her yıl sanatçıları, galerileri, koleksiyonerleri ve sanatseverleri bir araya getiren fuar, sanatın evrensel dilini yakalayan organizasyonlardan biri olarak biliniyor. Sanat dünyasında önemli bir buluşma noktası olma misyonunu sürdüren ArtAnkara, sanatın gücünü, estetiğini ve mesajlarını tüm boyutlarıyla keşfetmek isteyenler için birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerini geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturacak olan ArtAnkara, güncel sanat akımları, dijital sanat, yapay zeka, geleneksel sanatlar gibi pek çok konuda söyleşilere de ev sahipliği yapacak.

FUAR PROGRAMINDA NELER VAR?

Oyuncu yazar yönetmen Tamer Levent’in 21. yüzyılda sanat konulu söyleşisiyle başlayacak olan fuarın ilk gününde 21.yüzyılda yaratıcılık ve anlatılar ile müzecilikte yeni eğilimler söyleşilerinin ardından ödül töreni ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası açılış konseri ile devam edecek. Fuarın ikinci gününde ise akademisyenlerin katılımı ile sanat ve göç, plastik sanatlarda eser sahibinin telif hakları, sanatın dijital evreninde orijinallik sorunu, yaratıcılıktan pazarlamaya sanat deneyimi konuları konuşulacak.

Fuarın üçüncü gününde de UNESCO ve kültür endüstrileri, metropolde sanat, sanat serüveninde sanatçının rehberi, mimarlık, sanat ve yapay zeka, kent sanatı gibi konular alanında uzman isimlerle masaya yatırılacak. Özel sergilerle devam edecek olan fuarın dördüncü gününde kültürel çölleşme, sanatçıyı ve eseri okumak, Anadolu dilinde piyano, sanat ve alegori, sanat yatırımı söyleşilerinin yanı sıra keman ve piyano dinletileri de olacak. Fuarın son gününde de ressam yazar Bedri Baykam, BHRD Dönem Başkanı Dodi Dündar, Kresky YK Başkanı Emrah Hacıoğlu, eğitimci ressam Süleyman Karakul gibi isimler ziyaretçilere bilgi birikimini aktaracak.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde