Türkiye’ye ilk getiren kazanacak: İşte yenilikçi 100 iş fikri

Türkiye’ye ilk getiren kazanacak: İşte yenilikçi 100 iş fikri

Ticari araçlar için rüzgar enerjisi kiti, üşütmeyen pantolon, mobil odun briketleme makinesi, ev tipi pedikür cihazı, yaşlı bakımında yenilikçi medikal cihaz, uzaktan kumandalı akıllı kapı kitleme modülü…

Türkiye’ye ilk getiren kazanacak: İşte yenilikçi 100 iş fikri
16px
24px
11.11.2016 14:55
ABONE OLgoogle

Ersan Çıplak'ıan araştırma jhaberi

Ticari araçlar için rüzgar enerjisi kiti, üşütmeyen pantolon, mobil odun briketleme makinesi, ev tipi pedikür cihazı, yaşlı bakımında yenilikçi medikal cihaz, uzaktan kumandalı akıllı kapı kitleme modülü… Bu ve benzeri teknoloji, ürün ya da sistemleri Türkiye’ye ilk getiren kazanacak. İşte detaylar… 

EGE Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi ülkemizde benzersiz bir işlev görüyor. Her gün Türkiye’de uygulama şansı yüksek yeni ürün, makine ekipman ve teknolojileri kamuoyuna birer birer duyuruyor. 

Para Dergisi olarak uzun süredir bu projeleri kamuoyuna duyurulmasına aracılık ediyoruz. Eğer siz de Türkiye’de olmayan bu yenilikçi ürün ve teknolojileri kullanarak rekabette öne geçmek istiyorsanız söz konusu projelere bir göz atın deriz. 

HİZMETLERİNİN TAMAMI ÜCRETSİZ

Projeler hakkında daha detaylı bilgi almak ya da proje sahipleriyle direkt temas kurmak istiyorsanız EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Anıl Şensöz’e ulaşmanız yeterli. İstediğiniz projenin sahipleri, iletişim bilgileri ya da detaylı teknik bilgiler konusunda Teknoloji Transfer Ofisi’nin uzmanları size yardımcı oluyor. Eğer yabancı diliniz yeterli değilse merak etmeyin. Bu konuda da çeviri desteği sunuluyor. Üstelik tüm bu hizmetler için sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, başta KOBİ’ler olmak üzere firmaların rekabet güçlerini Ar-Ge, inovasyon ve üniversite-sanayi ortak çalışmaları aracılığı ile geliştirmek için onlara destek sunuyor. Ayrıca Ege Üniversitesi’nin bilimsel potansiyeli ve araştırma altyapısından etkin yararlanmalarına imkan sağlıyor. KOBİ’lere doğru desteğin belirlenmesi konusunda firmalara yardımcı olunuyor. Bu doğrultuda firmalara Ar-Ge ve inovasyon projeleri oluşturulması, firmaların inovasyon yeteneklerinin belirlenmesi, uluslararası proje ortaklıkları oluşturulması konularında destek sunuluyor.

320 İŞBİRLİĞİNDE İMZASI VAR

EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nin diğer hizmetleri şu şekilde sıralanıyor: Ulusal ve uluslararası Ar-Ge destekleri temin edilmesi, yeni teknolojilerin uluslararası pazarlarda duyurulması ve tanıtımının sağlanması, fikri mülkiyet haklar konusunda bilgi verilmesi, yol gösterilmesi ve destek olunması, akademisyen ve öğrenci girişimciliğin artırılması ve yatırımcıların bölgeye çekilmesi.

EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü Dr. Serdal Temel, “Şimdiye kadar 320 uluslararası ticari, teknolojik ve Ar-Ge işbirliği imzalanmasında rol oynadık. Bunun yanında 2013’ten bu yana 10 lisanslama gerçekleştirdik ve fikir sahibi girişimcilerin 5 milyon TL’den fazla tohum sermayeye ulaşmasına katkı sağladık” diyor. 

EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi tüm bunların yanı sıra patent başvuruları yapılmadan önce ön patent araştırması yaparak fikir sahiplerini yönlendiriyor. 2013’ten bu yana 384 patent araştırması yapılmış ve 71 patent başvurusu gerçekleştirilmiş. Bunun yanı sıra EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilik programı ve uzman desteği sayesinde 47 şirket kurulmuş…

İşte, EBİLTEM aracılığıyla yatırımcı, girişimci, ortak, distribütör arayan yeni ürün ve teknolojiler…

Ticari araçlar için rüzgar enerjisi kiti 
Alman bir mucit, ticari araçlarda ve kamyonlarda kullanılmak üzere, rüzgar enerjisinden elektrik üreten bir sistem geliştirmiş. Araca entegre edilen bu yenilikçi sistem ve yatay düzlemde çalışabilen bir rotor marifetiyle rüzgar enerjisinden elektrik üretiyor. Mucit, buluşun geliştirilmesi ve nihai ürüne dönüşebilmesi amacıyla teknik ve araştırma desteği verebilecek partner arıyor. 
Referans numarası: TODE20141128001

Patentli betonarme inşaat sistemi
Fransız bir firma formülünü kendisinin geliştirdiği beton ön karışımı ile modüler inşaat konseptinde betonarme binalar inşa ediyor. Firmanın geliştirdiği özel beton ön karışımı yüksek enerji performansına sahip olan bina modüllerinin üretilmesine olanak sağlıyor. 
Bu teknolojide üretilecek binaya ait modüller üç boyutlu olarak çizilerek projelendiriliyor ve inşaat aşabasında birleştirilerek ilgili binanın inşaatı tamamlanıyor. Firma, söz konusu yeni sistemi kullanmak isteyen üretici firmalarla lisans anlaşması yapacak. 
Referans numarası: TOFR20140825002

Biyo bozunur paketleme 
Polonyalı bilim adamları, doğada tamamen bozunabilen yeni bir paketleme sistemi geliştirmiş. Bu yeni paketleme sistemi gıda endüstrisinde kullanılıyor. Geliştirilen ambalaj çözümü kağıt türevleri, nişasta ve polilaktit bazlı. Üretilen ambalajların piyasada bulunan eş değerlerine oranla daha kalın ve suya daha dayanıklı olduğu belirlenmiş. Firma, ürünlerini Türkiye pazarına sunabilecek partner arayışında.
Referans numarası: TOPL20160204001

Su tüketimini azaltan yeni bir cihaz
İtalyan araştırma enstitüsü, evlerde kullanılan suyun tüketiminden tasarruf edecek yeni ve patentli bir sistem geliştirmiş. Bu sistem, sıcak su kullanılacağı zaman suyun ısınmasına kadar geçen sürede boşa akıtılan ısınmamış suyun geri kazanımını sağlıyor. Bu sistemde su istenilen sıcaklığa gelene kadar su tüketilmiyor. Bu sayede temiz su, istenilen sıcaklığa gelene kadar geçen sürede su israfının önüne geçiliyor. Söz konusu sistem test aşamasında. Bu sistemi üretebilecek firmalar ile üretim anlaşması planlanıyor. 
Referans numarası: TOIT20151015001 

Mobil odun briketleme makinesi     
Teknik araştırma ve geliştirme alanında deneyimli bir Macar şirketi, odun artıklarından briket yapan mobil bir briketleme makinesi geliştirmiş. Bu teknoloji sayesinde ham odun malzemelerin taşınması ve depolanması daha ekonomik hale geliyor. 
Firma, ürünün daha da geliştirilmesi ve üretimi için endüstriyel ya da finansal lisans partnerler arayışı içinde. Atık odun işleme proses fabrikası şu an geliştirilme evresinde olup, tamamlandığında yüksek nem oranına sahip artıkların bile işlenebilmesine imkan tanıyacak bir mobil fabrika haline gelecek. Günümüzde odunlar enerji üretim alanlarına yakın yerlerde stoklanmakta olup, buralardaki atık odunların kullanılması için yerleşik bir briketleme fabrikası inşa etmek oldukça maliyetli. Bu tarz bir mobil fabrika küçük ve orta büyüklükteki enerji üretim tesisleri için faydalı olacağı belirtiliyor. 
Referans numarası: TOHU20150814002 

Kozmetik için emülsiyon teknolojisi 
Güney Koreli bir firma, yeni bir emülsiyon teknolojisinin geliştirilmesi amacı ile ortak arayışında. Söz konusu teknoloji serum veya krem gibi son ürünlerin üretimi için talep ediliyor. Bu teknolojide emülsifiye edici madde, yağ, vaks, polimer ve viskozite kontrol ajanlarının kombinasyonu yer alabilir. Söz konusu teknoloji, üretime hazır durumda, 45 C’de bir aydan daha uzun bir süre durağan ve insan derisi açısından zararlı olmama gibi şartları sağlamalı. Aday kurum KOBİ, araştırma merkezi, laboratuvar, start-up şirket olabilir. 
Referans numarası: TRKR20150825002 

Üşütmeyen pantolon 
Termal giysilerin üretimi konusunda uzmanlaşmış Fransız firma, ısıtma yeteneği yüksek eldiven ve pantolon geliştirmiş. Bu ürünleri Türkiye’de satış ve pazarlamasını yapabilecek firmalarla ticari işbirliği anlaşmaları yapılacak. Yeni ürünler geliştirme konusunda çalışmalarına devam eden şirket şimdi de biyo-seramik tekstil ürünleri konusunda projeler geliştiriyor. Fransız firma, bu yeni projeler için de üretici firma veya araştırma merkezleriyle işbirliği yapmayı hedefliyor. 
Referans numarası: TRFR20141128001

Peynir olgunlaşma seviyesini ölçen metot    
Polonyalı bir bilim adamı, peynirin olgunlaşma düzeyini ölçebilen bir metot geliştirmiş. Bu metot peynirin olgunlaşma boyunca edindiği rengin L, a ve b parametreleri bakımından karşılığını ölçerek renk değişimine endeksli olarak olgunlaşması ile ilişki kuruyor. Bu metot Polonya’da patent almış. Polonyalı bilim adamı lisans ve teknik destekli ticari anlaşma öneriyor. 
Referans numarası: TOPL20140806003

Güneş paneli izleme teknolojisi
İngiliz bir firma güneş panellerini, güneşin hareketine göre pozisyon alacak bir sistem geliştirmiş. Bu teknoloji ile güneş paneli güneşin pozisyonunu takip ederek uygun konumda en verimli açı ile güneş ışınlarından faydalanılmasına olanak sağlıyor. Söz konusu sistem ile bir yıllık veri elde edilmiş ve sonuçlar hareketli panellerin sabit panellere oranla yüzde 46 daha verimli çalışabildiğini göstermiş. Firma Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa’da patent başvurusu yapmış. Sistemin hesaplanan verimle geri ödeme süresi beş yıl. Firma bu teknolojiyi kullanmak isteyen şirketlerle ticari işbirliği anlaşmaları yapacak. 
Referans numarası: TOUK20160119002

Yenilikçi su arıtma teknolojisi 
Güney Koreli bir firma kapasitif de-iyonizasyon yöntemi ile sudaki çözünmüş iyonları ayrıştıran yeni bir teknoloji geliştirmiş. Firma çamaşır, bulaşık makinesi üreticileri ya da su arıtma sistemleri üreticileriyle ticari işbirliği anlaşmaları yapmak istiyor. 
Referans numarası: TODE20150212001 

Stres tanı kiti
Almanya’da faaliyet gösteren bir şirket, yenilikçi bir stres tanı kiti geliştirmiş. Söz konusu tanı kiti, taşınabilir ve elektrokardiyogram cihazı, örnekleme için tüpler ve bir dizi sorudan oluşan bir anketi içeriyor. Uygulama adımları şunlar: Elektrokardiyogram cihazı hastaya bağlanıyor. Hastanın tükürük örnekleri alınarak tüplere konuluyor ve hasta aynı zamanda anket sorularına yanıt veriyor. İşlemler tamamlandıktan sonra bu veriler analiz ediliyor… 
Alman firma bu sistemi kullanmak isteyen şirketlerle ticari anlaşmalar yapacak. Diğer yandan söz konusu kitin geliştirilmesi için teknik ve araştırma işbirliği önerilerine de açık. 
Referans numarası: TOKR20160112001

Çevre, su teknolojileri…
Hintli bir firma, anahtar teslim su teknolojisi ve yenilenebilir enerji konularında projeler üretmek üzere partner arayışında. Söz konusu partner, akademik bir kurum olabileceği gibi su geri dönüşümü ve teknolojileriyle enerji konularında faaliyet gösteren bir firma da olabilir. Firma teknik işbirliği, ortak girişim veya pazarlama anlaşmaları öneriyor.
Referans numarası: TRIN20150821001

Tarımda nem ölçen yeni teknoloji    
Hollandalı bir firma, yığınsal durumda bulunan gıda, tarım veya inşaat malzemelerinin yoğunluk ve nemini ölçen bir otomasyon sistemi geliştirmiş. Bu sistem yüzde 0.1-80 nem aralığını ve 50 gr/lt–1500 gr/lt aralığındaki yoğunluk değerlerini malzemenin cinsine bağlı olarak ölçebiliyor. Sistem 7/24 olmak üzere zorlu üretim şartlarında denenmiş ve sonuçları onaylanmış. Ayrıca ölçüm metodu EN 14774-1:2009 normuna uyumlu. Firma stratejik partnerler ile söz konusu sistemin üretim hatlarına entegrasyonu üzerine çalışmak istiyor.
Referans numarası: TONL20140724003 

Filo optimizasyon uygulaması    
İspanyol firma, filo yönetimi ile ilgili bir uygulama geliştirmiş. Söz konusu uygulama, filo araçlarının her birisi için veya tamamı için optimize edilmiş rota hesaplaması yapabiliyor. Bu hesaplamayı yapılırken, araçların karakteristikleri, gidilecek mesafeler ve zaman gibi kısıtlar dikkate alınıyor. Firma bu yazılım için lisans veya servis anlaşması öneriyor. 
Referans numarası: TOES20150417005

Yenilikçi briket kesici el aleti     
Avusturyalı şirket, briketleri düzgün biçimde kesebilmek için bir el aleti geliştirmiş. Ürünün tasarımı sayesinde kesimden artakalan talaşlar kolaylıkla yanma haznesine boşalıyor. Şirket Avrupa patenti için bir ortak arayışı içinde olup aynı zamanda finansal ortaklıklara da açık. Ürün şu an üretime hazır durumda. Satış fiyatının yaklaşık olarak 19 euro olması öngörülüyor. Ürünün kavrama yeri döküm demirden imal edilmiş olup yaklaşık 800 gramlık bu ağırlık sayesinde kesim işlemi yerçekimi kuvveti ile kolaylıkla yapılabiliyor.     
Referans numarası: TOAT20150512001

Üretim planlama modülü    
İspanyol araştırma enstitüsü, üretim organizasyonlarında kullanılmak üzere, satış tahmini, üretim planlama ve satın alma modüllerini optimize eden bir yazılım geliştirmiş. Yazılım her bir ürüne ait satış istatistiklerini etkin bir biçimde analiz ederek, gerekli olan satın alma ve tedarik zinciri planlamasını optimize ediyor. İlgilenen kurumlara lisans veya servis anlaşması öneriliyor. 
Referans numarası: TOES20150417002

3D muayene sistemi    
İspanyol araştırma enstitüsü, üretim süreçlerinde son ürünlerin ara kontrolleri veya nihai kontrolleri için tasarlanmış üç boyutlu bir muayene sistemi tasarlamış. Sistem cisimleri ürünleri hareket halinde veya serbest düşme esnasında muayene edebiliyor. Cismin, ürünün tamamı üç boyutlu olarak tasarlanabiliyor. Mevcut durum ile üretim sonrasında ki ürün durumu etkin bir biçimde analiz edilebiliyor. Araştırma enstitüsü bu sistem ile ilgili, üretim, lisanslama veya servis anlaşması öneriyor.     
Referans numarası: TOES20150417001 

Ev tipi pedikür cihazı
Çek Cumhuriyeti’nden bir firma, evde kullanılmak üzere kişiye özel olarak pedikür cihazı geliştirmiş. Prototip üretimi yapılmış olan cihaz, ayakta bulunan ölü derileri hijyenik bir biçimde uzaklaştırıyor. Cihaz bir tür elektrikli tıraş makinesi formunda. Cihazın arkasında su girişi için kolay bağlantı özellikli bir hortum bulunuyor. Ölü deri cihaz içerisinden akan su ile uzaklaştırıldığından cihaz üzerinde kirlenme meydana gelmiyor. Ayrıca cihazın periyodik olarak değişen parçası yok. Firma lisans anlaşması öneriyor. 
Referans numarası: TOCZ20150922001
 
Yüksek yalıtımlı geçirgen duvar
İspanyol bir firma, binaların inşasında kullanılmak üzere yüksek ışık geçirgenliğine sahip ancak yalıtım bakımından üstün olan bir geçirgen duvar tasarlamış. Bu duvarın yapısında birbirine komşu olacak biçimde dizilmiş vakum tüpleri kullanılmış. Bu tüpler sayesinde söz konusu duvar sistemi yazın ışığın çoğunu yansıtabilmekte ve kışın ise ışık geçirgenliği artarak termal yalıtım sağlayabilmekte. Firma sistemi lisanslamak veya teknik destekli ticari anlaşmalar yapmak istiyor. 
Referans numarası: TOES20150312003

Yenilikçi ısı pompası
Fransız bir firma büyük ölçekli (4MWth) ve yüksek sıcaklık (>85 C) üreten yenilikçi bir ısı pompası geliştirmiştir. Pompanın geliştirme amacı, jeotermal bölgelerde yeraltı suyunun sıcaklığının düşük olduğu durumlarda su sıcaklığını kullanılabilir sıcaklık değerine getirmek. Söz konusu teknoloji denenebilir durumda. Bölgesel ısıtma sistemlerinde kullanılacak olan bu sistem için ticari anlaşma öneriliyor.
Referans numarası: TOFR20141201001
 
Ev dışı mobil ısıtma yastığı
Alman bir firma, tekerlekli sandalye ısıtma sistemi geliştirmiş. Isıtma sistemi içerik olarak ısıtma modülü entegre edilmiş, tek kat yıkanabilir bir kılıf kumaştan oluşuyor. Sandalyenin oturma yüzeyini yavaş ve verimli bir biçimde ısıtabiliyor. Isıtma sistemi sarj ile beş saat ısıtma yapabiliyor. Firma endüstriyel partnerler veya teknoloji geliştirme şirketleriyle teknik işbirliği veya ticari anlaşmalar öneriyor.     
Referans numarası: TODE20150702001 

Karbon ayak izi sıfır olan çimento
Çek araştırma enstitüsü, tamamen atık malzemelerden çimento üretmiş. Bu çimentonun nihai ürünlerde kullanılması ile karbon ayak izi azaltılabiliyor. Çimentonun kompozisyonu uzun laboratuvar çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış olup, araştırma enstitüleri veya çimento sanayi firmaları ile ortak geliştirme veya lisanslama ile üretim konularında anlaşma öneriliyor.    
Referans numarası: TOCZ20150831001

Kendi kendini temizleyebilen akıllı tuvalet    
Polonyalı bir mucit kendini temizleyebilen akıllı tuvalet geliştirmiş. Bu tuvalet ile ilgili olarak aynı zamanda akrilik, kompozit ve cam olmak üzere üç farklı malzeme kullanımına da uygun olabilecek üretim teknolojisi de tasarlanmış. Firma lisans, ortak girişim ve teknik destekli ticari işbirliği öneriyor. 
Referans numarası: TOPL20160122002

Termo yalıtkan fayans 
Slovakyalı bir girişimci, binaların termal yalıtımlarında kullanılmak üzere yeni bir malzeme geliştirmiş. Bu malzeme değişik ebatlarda fayans ya da seramik malzeme üretilmesine olanak sağlıyor. Girişimci, bu mineral karışımından oluşan malzeme ile seramik üretimi yapılabilmesine olanak sağlayan teknoloji arayışında. 
Referans numarası: 07 SK SKBB 0HS9

Yüksek yalıtımlı cam blok 
İtalya’da tasarım ve inşaat teknolojileri geliştiren bir şirket, çatılar ve cepheler için yenilikçi yapı parçaları geliştirmiş. Bu parçalar yüksek yalıtımlı cam bloklar ve fotovoltaik yapıdan oluşuyor. İtalyan şirket, elektrik konektörlerin yapılmasında deneyimli şirketlerle endüstriyel ortaklık yapmak istiyor. 
Referans numarası: TRIT20150723001 

Yaşlı bakımında yenilikçi medikal cihaz
Fransa’da faaliyet gösteren bir firma, yenilikçi yönü kanıtlanmış rehabilitasyon ürünlerin geliştiriyor. Söz konusun ürünler üç pazara (hastaneler, psikoterapi klinikleri ve spor merkezleri) yönelik geliştirilmiş. Firma geliştirmiş ve sertifikalarını almış olduğu bu ürünler üzerinden teknik işbirliği kapsamında know-how paylaşımı veya lisanslama anlaşması ile işbirliği yapmak istiyor. Şirketin özellikle yaşlı bakımı konusunda geliştirdiği medikal ürünler büyük ilgi görüyor. 
Referans numarası: TOFR20160502001

Fark yaratan teknoloji ve ürünler 

Adı    Referans numarası 

Kalsiyum-magnezyum-nitrat anhidrit için kurutma teknolojisi    TRMK20151222001
Elektronik kontrol üniteleri ve sensör    TRCN20160426001
Akustik performansı arttırıcı kumaş    TRES20160613001 
Vakumlu ambalaj    TRSE20160418001
Hidrojen bazlı kesintisiz güç kaynağı    TOHU20160615001
Entodonti için yenilikçi cihaz    TOES20160510001
Biyo kaynaklı ve yeşil kimyasallar    TOFR20160614003 
Ev tipi buzdolabı için süper soğutucu    TRHU20160421001
Polimer atıklarından yapı malzemesi        TOLV20151211003
Plastik profil ve plastik bileşen    TRIT20150624001 
Fotovoltaik ve termal hibrit kolektör    TOAM20160630001 
Diyabet için ilaç geliştirme    TODE20150109001 
Tedavi amaçlı ayakkabı üretimi    TOIL20150527001 
Üretim planlama optimizasyon uygulaması    TOES20150417003
Doğa dostu gübre    TOAT20151001001
Isı geri kazanımı teknolojisi    TODE20150210002
Anti bakteriyel kaplama çözümü    TOHU20160323001 
Fotovoltaik panel temizleme sistemi    TODE20150611001
Çevre dostu atık su artıma teknolojisi    TOES20141212001
İletim boruları için kontrol vanaları    TOLV20150217001
Oteller için interaktif dijital platform    TOHR20150515002
İleri endüstriyel LED aydınlatma çözümü    TOHR20150518001 
Taşıma konveyörü için temizleme sistemi    TODE20140911001
Üstün özellikli seramik tabanlı kaplama    TOES20151112003
Dental implantlar için anti bakteriyel kaplama    TOSI20150723001
Endüstriyel sızdırmazlık malzemeleri    TOFR20160414004 
Yenilikçi elektrikli akıllı bisiklet    TOHR20150907001
Enerji sistemleri için web platformu geliştirilmesi    TRIT20150923001
Hidro-mekanik ısı jeneratörü    TOLT20151028001
Bekleme konumunda enerji tasarrufu    TOFR20150727001
Ürün yaşam döngüsü yönetimi platformu    TOIT20150610001
Bekleme ömrünü uzatan paketleme teknolojisi    TOPL20140805001
Atık sudan ayrıştırılan siyanit ile biyogaz üretimi    TOSI20140624001
Yenilikçi lastik şişirme yöntemi    TOBG20151215001
Elipsoidal eşanjör bağlantı borusu    TORO20160323001
Yenilikçi kablosuz mikrofon    TORS20150121001
Termoelektrik çevirici cihaz    TORO20140929001 
Kalıp içi kürleme teknolojisi    TOFR20151005002
Yenilikçi atık su arıtma teknolojisi    TODE20151006001
İnşaat modelleme ve bilgi sistemi    TOKR20150123002
Biyo kütle ile ısınma teknolojisi    TRUA20150811001
Toprağın biyolojik olarak temizlenmesi    TOIL20160314001
Bölgesel jeotermal ısıtma için büyük ölçekli ısı pompası    TOFR20141201001
Antioksidant paketleme teknolojisi    TOES20150203003 
Tam otomatik toz kaplama sistemi    TRRO20160208002
Biyomedikal protez uygulamaları    TRUK20160307001
Rüzgar gücü potansiyelini saptayan teknoloji    TOBY20160216002
Kozmetik ürünler için doğal katkı maddeleri    TOPL20160301001 
Çelik endüstrisi için yeni bir yazılım    TOLU20150529001 
Malzeme kaybını önleyen endüstriyel kesme    TODE20150910001 
Elektrikli ultra hafif yolcu katamaranı    TOHR20150518004
Gerçek zamanlı adaptif trafik tahmin    TOSG20150903001
Çikolata için soğuk sevkiyat teknolojileri    TOSG20150903001
Yeni park kontrol sistemi    TOES20150803001
Yeni bir termal güç teknolojisi    TRCN20160115001 
Kömür yüklemesinde yenilikçi bir ölçüm sistemi    TODE20160202002
Yiyecek ve içecek üretimi için yenilikçi eşanjör    TOES20150420001
Akıllı karakter algılama sistemi    TOES20150417004
Akıllı pil yönetim sistemi    TOES20141014004
Kostümize edilmiş akustik kumaş    TODE20150918001
Kalp atış ölçümü için yeni bir cihaz    TOIT20150701001 
Yenilikçi muhasebe yazılımı    TOMK20150701001
Uzaktan kumandalı akıllı kapı kitleme modülü    TOMK20160307001
Mikro elektro-mekanik montaj metodu    TOMK20160307001
Sağlık izleme sistemleri için web platformu    TRIT20151214001 
Yeni tip kurşun asit akü    TRRO20151207001
Ultrasonik temizleme teknolojisi 
Hassas yüzey sıcaklık ölçümü yapabilen sensör    04 SK SKBB 0B3H
Biyoyakıt ile çalışabilen otomatik yoğuşmalı kazan        TOCZ20150422001
KOBİ kredi değerlendirmesi için finansal analiz    TRUK20150515001
Endüstriyel atık su yönetimi    TOUK20160315001
Düşük rüzgar hızları için yenilikçi rüzgar tribünü    TOIT20151214001
Kablosuz çocuk uyarı sistemi    TOIT20141222001
Döküm simülasyon yazılımı    TOES20141014001
Yenilikçi Ağız Temizliği Ürünleri    TRBE20160526002
Göz damlaları için tek dozluk yenilikçi damlalık    TOIL20141230001
Dikiş izi bırakmayan yenilikçi örme metodu        TOLV20150722002
Atık ısıdan elektrik üretimi    TOSE20150326001    

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde