ihracatçı başkanlar THY Başkanı İlker Aycı’ya karşı bayrak açtı

ihracatçı başkanlar THY Başkanı İlker Aycı’ya karşı bayrak açtı

Türk Hava Yolları’nın (THY) son dönemdeki uygulamaları, ihracatçı birlik başkanlarını isyan ettirdi. Başkanlar, sosyal medya hesaplarından THY Yönetimi’ne şikayetlerini bildirdiler

ihracatçı başkanlar THY Başkanı İlker Aycı’ya karşı bayrak açtı
16px
24px
21.11.2016 08:36
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyesi, ihracatçı birlik başkanları Türk Hava Yolları’ndan şikayetçi. Sorunlarına çözüm bulamayan THY yönetimini, sosyal medya hesaplarından protesto eden ihracatçı birlik başkanları, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya karşı da bayrak açtılar.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, 18 Kasım 2016 günü Facebook’taki kişisel hesabından, “THY’nin yanlış yönetim anlayışı: TK 1980 Londra-İstanbul uçuşuna günler öncesinden business upgrade için yedek yazılmamıza rağmen havalimanında ikram yüklenmediği gerekçesiyle işlem yapmak istemeyen personelle THY nereye gidiyor?” diye sordu.

ÜÇ KAT FARKLI FİYAT

Bir de fotoğraf paylaşan Şenocak, fotoğrafın altına şu yorumları yazdı: “7 koltuk boş, yedek bekleyen yolcu, ikram yüklenmedi, boş koltukla uçmaya devam.... Zararın büyümesine göz yumanlar hesap vermeli. Gözbebeğimiz, tek dünya markamız THY’ye bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Londra THY görevlileri ısrarımızla görevlerini yerine getirdiler. Müdürlerle iletişimimize izin vermediler.”

TİM Sektör Konseyi Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan Şenocak, Twitter hesabından da boş koltuk fotoğrafı paylaşarak, “THY gözbebeğimiz. Dünya markamız. Boş koltukla uçmaktan rahatsız olmayan personelle nereye kadar. THY konjonktürel nedenlere sığınıp yapılan satış ve uygulama hatalarını gizleyen anlayıştan vazgeçilmeli. Bilet satış politikası yanlış. İki gün arayla bilet alan ve yan yana oturan iki yolcu 3 kat fiyat farkı ödememeli. Son dakika upgrade körük başında bile uygulanmalı. THY-Business’a 8 personel ve boş koltukla uçacaksın, ikram yok deyip upgrade yapmayacaksın. İkram mı maliyetli personel mi?” ifadeleriyle şikayetini dile getirdi.

AYCI RANDEVU VERMİYOR!

Mustafa Şenocak’ın Facebook’taki paylaşımının altına yorum yazan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu da, “Bunu yeni yönetim kurulu başkanına (İlker Aycı) sormak lazım. Ben beyefendinin kendisinden 5-6 aydır randevu alamıyorum. New York havalimanında CIP yapıyorlar, bedava mermerlerini verelim dedim. Cumhurbaşkanımızın Ekvator, Peru, Şili seyahatinde ‘gel konuşalım’ dedi. Hala bekliyoruz. Randevu verecek... Bu şirket Hamdi Topçu’yu dürbünle arayacak... Bu arada bizim başkan da Mehmet bey THY Yönetim Kurulu Üyesi 10 seneden fazla...” şeklinde şikayetlerini dile getirdi. Kahyaoğlu’nun da belirttiği gibi TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, THY’nin yönetiminde bulunuyor. İhracatçıların yaşadığı sorunlara THY’nin çözüm odaklı yaklaşıp yaklaşmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu arada Şenocak’ın mesajının altına çok sayı da işdamının THY’ye ilişkin benzer konuda şikayet yazması dikkat çekti.

BU MESAJA DİKKAT!

Öte yandan THY Kargo bölümü son dönemde “Turkish Cargo” adıyla gönderilen e-postalara karşı vatandaşları uyardı. Turkish Cargo’nun resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, “Tarafınıza Turkish Cargo veri sistemi üzerinden iletiliyormuş izlenimi verilerek markamız isminin ve logosunun yer aldığı ancak farklı domainler üzerinden gelen ‘Kargonuz adresinize teslim edilememiştir...’ konu başlıklı sahte mailleri kesinlikle açmamanız ve mail üzerinde linklerde verilen bilgi formlarını kesinlikle doldurmamanız hususunda gereğini önemle rica ederiz” denildi. Kurum ayrıca, konuya ilişkin hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi. Söz konusu maillerin 15-16 Kasım tarihlerinde yoğunlukla gönderildiği belirlendi.

Recep Erçin/Aydınlık Gazetesi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde