Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türkiye'den 200 adet Cobra 2 zırhlı araç sipariş etti

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türkiye'den 200 adet Cobra 2 zırhlı araç sipariş etti

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türkiye pazarından alımlarla askeri teçhizatını güçlendirmeye devam ediyor.

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türkiye'den 200 adet Cobra 2 zırhlı araç sipariş etti
16px
24px
18.01.2024 07:20
ABONE OLgoogle

Afrika İstihbaratına göre FAR, yakın zamanda Türk savunma şirketi Otokar tarafından üretilen 200 adet Cobra 2 zırhlı araç sipariş etti.

Bu araçların yaklaşık 20 tanesinin Birleşmiş Milletler barışı koruma misyonlarına katılan Faslı barış güçlerine tahsis edileceği dikkat çekiyor.

Otokar'ın 14 Aralık 2023'te değerini yaklaşık 136 milyon dolar (4 milyar 80 milyon TL) olarak detaylandırdığı siparişle ilgili sözleşme, araçların yedek parça, bakım ekipmanı ve eğitim hizmetlerini de kapsıyor. Teslimatların 2024 yılı sonunda başlaması ve bir sonraki yıl boyunca partiler halinde tamamlanması bekleniyor.

ÇOK YÖNLÜ BİR ZIRHLI ARAÇ

Cobra 2, Otokar tarafından geliştirilen çok yönlü bir zırhlı araç olup, ilk ünitesi 1997 yılında üretim hattından çıktı. Başlangıçta Türk ordusu için tasarlanan bu araç, zırhlı personel taşıyıcı, tanksavar aracı olarak işlev görme gibi yeteneklere de sahip. Keşif platformu, yer gözetleme birimi, ileri gözlem noktası ve hatta zırhlı bir ambulans olarak da hizmet veren Cobra 2, 12,7 mm makineli tüfekler, 20 mm toplar ve tanksavar füzeleri dahil olmak üzere çeşitli silah ve taret seçenekleriyle donatılabiliyor.

V şeklindeki çelik gövdesi, mayınlara (hem anti-personel hem de anti-tank), el yapımı patlayıcılara, topçu şarapnellerine ve uzun menzilli silahlara karşı etkileyici koruma özelliklerine sahip.

Fas'ın daha önce de Türkiye'den Bayraktar İHA'larını satın almıştı. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde