Zorlu'nun en popüler restaurantında ortaklık krizi patladı!

Zorlu'nun en popüler restaurantında ortaklık krizi patladı!

Zorlu Center’daki Cantinery’de yaşanan ortaklık krizi derinleşti. Krizi çözmek için araya giren ‘hatırı sayılır’ kişiler de soruna çözüm bulamadı.

Zorlu'nun en popüler restaurantında ortaklık krizi patladı!
16px
24px
03.07.2015 12:35
ABONE OLgoogle
Zor­lu Cen­te­r’­ın po­pü­ler res­to­ran­la­rın­dan Can­ti­ner­y’­de açı­lış ön­ce­si baş­la­yan ‘or­tak­lı­k’ kri­zi tam gaz sü­rü­yor. Adı Be­bek ile öz­deş­le­şen Luc­ca­’nın sa­hi­bi Cem Mih­rap ve or­ta­ğı Ön­der Öz­tar­han ara­sın­da­ki an­laş­maz­lı­ğı ara­ya gi­ren ‘ha­tı­rı sa­yı­lı­r’ ki­şi­ler de çö­ze­me­di.

Da­ha ön­ce ma­ga­zin ba­sı­nı­na yan­sı­yan or­tak­lık kri­ziy­le il­gi­li de­tay­lar ise şöy­le… Her şey bun­dan bir­kaç yıl ön­ce baş­la­dı. Luc­ca­’nın ya­ra­tı­cı­sı Cem Mih­rap, Zor­lu Cen­te­r’­da ye­ni bir res­to­ran aç­mak için kol­la­rı sı­va­dı. Luc­ca­’nın mü­da­vim­le­rin­den Ve­pa Grup Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ön­der Öz­tar­ha­n’­a ye­ni res­to­ran için or­tak­lık tek­lif et­ti.

İki ya­tı­rım­cı­ya da ya­kın bir kay­nak ara­la­rın­da­ki ilk or­tak­lık ko­nuş­ma­sı­nı şu söz­ler­le ak­ta­rı­yor: “Ön­der Öz­tar­han, Cem Mih­ra­p’­a ‘İ­şi bi­len sen­sin. Pa­ra­ya pu­la da ih­ti­ya­cın yok. Ne­den be­n’ di­ye sor­du. Ce­m’­in ce­va­bı ise ‘So­nuç­ta bu bir risk ve ben ris­ki pay­laş­mak is­ti­yo­rum. Se­nin pe­ra­ken­de de­ne­yi­min bir zin­cir kur­ma­mı­za kat­kı sağ­la­r’ ol­du. İki­li an­la­şıp, el sı­kış­tı.”

İKİ CEN­TİL­MEN HA­RE­KET

Can­ti­nery için yüz­de 50-50 ser­ma­ye ile iki­li or­tak ol­du. Res­to­ran açıl­ma­dan ay­lar ön­ce Öz­tar­han, Mih­ra­p’­a cen­til­men­ce bir öne­ri gö­tür­müş. “İ­şin ba­şın­da du­ra­cak ve yö­ne­te­cek olan sen­sin. Bir or­tak ça­lı­şıp di­ğe­ri ça­lış­ma­yın­ca hep sı­kın­tı olur. Gel biz, or­tak­lık pro­to­ko­lü­mü­ze bir mad­de da­ha ek­le­ye­lim ve ser­ma­ye yüz­de 50-50 iken, se­nin his­sen yüz­de 60 be­nim­ki de yüz­de 40 ol­sun” de­miş.

Cem Mih­rap da ay­nı cen­til­men­lik­le “O za­man ben de bu­ra­dan pro­fes­yo­nel emek­le­ri­min kar­şı­lı­ğı olan maa­şı al­ma­ya­yım” di­ye­rek kar­şı­lık ver­miş.

AÇIL­MA­DAN AY­RI­LIK KA­RA­RI

Fa­kat kar­şı­lık­lı gü­zel jest­ler­le baş­la­yan or­tak­lık, açı­lı­şa bir­kaç gün ka­la Mih­ra­p’­ın tek ba­şı­na de­vam et­mek is­te­me­siy­le kar­ma­şık bir hâl al­mış. Mih­rap, or­ta­ğı­na yal­nız de­vam et­mek is­te­di­ği­ni ilet­miş an­cak Öz­tar­han ay­rıl­mak is­te­me­di­ği­ni söy­le­miş.

Ön­der Öz­tar­ha­n’­ın bir sü­re­dir, il­gi duy­du­ğu ye­me-iç­me sek­tö­rü­ne gir­mek is­te­di­ği bi­li­ni­yor­du. Pe­ra­ken­de­nin ya­nı­na ek­le­ye­bi­le­ce­ği an­lam­lı bir iş ko­lu ola­rak gö­rü­yor­du ve ilk pro­je için he­ye­can­lıy­dı. Zor­lu Cen­te­r’­da iyi bir yer bul­mak için de çok uğ­raş­mış­tı.

Cem Mih­ra­p’­ın yal­nız de­vam et­mek is­te­me­si­nin ne­de­ni ise, res­to­ran kon­sep­ti­nin de­ğiş­miş ol­ma­sıy­dı. Baş­lan­gıç­ta mar­ket gi­bi ta­ze gı­da­la­rın pe­ra­ken­de de sa­tı­la­ca­ğı ve hat­ta bun­la­rın üre­ti­le­ce­ği bir res­to­ran kon­sep­ti dü­şü­nül­müş­tü. Fa­kat ni­ha­ye­tin­de bu­gün­kü ‘şe­hir­li gas­tro­no­mik kan­ti­n’ kon­sep­ti or­ta­ya çık­tı. Bu da Mih­ra­p’­ın tek ba­şı­na za­ten 10 yıl­dır yap­tı­ğı bir iş olun­ca or­tak­lık­tan vaz­geç­mek is­te­di.

‘ES­Kİ­MO PRO­TO­KO­LÜ­’NE RET

Söy­le­nen o ki, Mih­ra­p’­ın or­tak­lık­tan ay­rıl­ma­sı için tek­lif et­ti­ği be­de­li ye­ter­siz bu­lan Öz­tar­han, “Söy­le­di­ğin be­de­lin iki ka­tı­nı tek­lif edi­yo­rum, sen ay­rıl” di­ye­rek rest çek­miş. Mih­rap da bu öne­ri­yi ka­bul et­me­miş.

Öz­tar­ha­n’­ın ya­kın çev­re­si­ne “Es­ki­mo­lar ken­di ara­la­rın­da bir or­tak­lı­ğı bo­za­cak­lar­sa bi­ri fi­ya­tı söy­ler di­ğe­ri de alı­yo­rum ve­ya sa­tı­yo­rum der. Böy­le­ce hak­ka­ni­yet­li bir ay­rı­lık ger­çek­leş­miş olur. Ba­na söy­le­di­ği­nin iki ka­tı­nı tek­lif et­tim ama ken­di­si sat­ma­ya ra­zı ol­ma­dı” de­miş.

İki­li­nin ara­sın­da­ki an­laş­maz­lı­ğı çöz­mek için ara­ya ha­tı­rı sa­yı­lır bü­yük­ler ve dua­yen­ler gir­miş fa­kat bir so­nuç alı­na­ma­mış.

HAYALET ORTAK

CAN­TI­NERY açıl­ma­dan ve açıl­dık­tan son­ra yü­rü­tü­len ta­nı­tım fa­ali­yet­le­ri­nin ta­ma­mın­da Cem Mih­rap ve Luc­ca eki­bi­nin is­mi ge­çer­ken, Ön­der Öz­tar­ha­n’­dan hiç söz edil­me­di. İn­ter­net si­te­si de da­hil hiç­bir yer­de is­mi geç­mi­yor ol­ma­sı da şu an­da iş dün­ya­sı­nın dar ko­ri­dor­la­rın­da fı­sıl­tıy­la ko­nu­şu­lu­yor. Öz­tar­ha­n’­ın ha­ya­let or­tak du­ru­mu­na dü­şü­rül­me­si­ne, ile­ti­şim da­nış­man­la­rı da kar­şı çık­mış. Giz­li­lik hep şüp­he uyan­dı­rır, doğ­ru­dur.

Me­lek ya­tı­rım­cı da olan Öz­tar­ha­n’­ın, baş­ka ya­tı­rım­lar için iş­ta­hı­nın kaç­ma­dı­ğı da ku­la­ğı­mı­za ge­len bil­gi­ler ara­sın­da.

Zor­lu­’nun en iyi­le­rin­den

Öte yan­dan Can­ti­nery, or­tak­lık kri­zi­ne rağ­men Zor­lu Cen­te­r’­da en iyi per­for­mans gös­te­ren res­to­ran­lar­dan bi­ri. Bir yı­lı ge­ri­de bı­ra­kan res­to­ra­nın pek çok mü­da­vi­mi var.

Cem Mih­rap, ya­kın çev­re­si­ne or­ta­ğıy­la ki­şi­sel ola­rak an­la­şa­ma­dık­la­rı­nı, fa­kat res­to­ra­nın pro­fes­yo­nel­ce yö­ne­til­di­ği­ni an­la­tı­yor­muş. Or­tak­lık kri­zi­nin, me­ka­nın yö­ne­ti­mi­ne yan­sı­tıl­ma­mış ol­ma­sı da bü­yük bir ba­şa­rı.

Demet Cengiz/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde