Zorlu'dan Manisa’ya 70 milyon Euro’luk temel

Zorlu'dan Manisa’ya 70 milyon Euro’luk temel

VESTEL’in 2018 yılında Manisa’da faaliyete geçirmeyi planladığı yeni çamaşır ve kurutma makinesi fabrikasının temeli atıldı.

Zorlu'dan Manisa’ya 70 milyon Euro’luk temel
16px
24px
09.07.2017 05:06
ABONE OLgoogle

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu katılımı ile temelleri atılan yeni fabrika için 70 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. 63 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın 1100 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Modern üretim ve Endüstri 4.0 uygulamalarına sahip olacak fabrikada yılda 1.5 milyon adet çamaşır ve kurutma makinası üretilmesi planlanıyor.

Ahmet Nazif Zorlu, “2016 yılının tüm sıcak gündemine rağmen hem Zorlu Holding hem de Vestel olarak faaliyet ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Bu yılın en güzel meyvesi de hem ülkem hem de kurumum için şüphesiz ki yeni fabrika yatırımımız oldu. Dünyanın içinde bulunduğu bu dalgalı dönemde oldukça güçlü ihracat rakamlarına ulaştık. 155 ülkeye yaptığımız ihracat ile 2016 yılında da, elektronik sektöründe Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı başardık. Türkiye’yi dünya ekonomisinde en üst sıralara taşımak en büyük gayretimizdir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde