Zorlu 70 milyon euroya ne fabrikası kuruyor?

Zorlu 70 milyon euroya ne fabrikası kuruyor?

Zorlu, Manisa'da yeni fabrika yatırımı için çalışmalara başladı. 70 milyon euro harcanacak yatırımın 2018'de faaliyete geçmesi bekleniyor.

Zorlu 70 milyon euroya ne fabrikası kuruyor?
16px
24px
27.12.2016 12:11
ABONE OLgoogle

Vestel Beyaz Eşya Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 70 milyon euro tutarlı çamaşır ve kurutma makinesi fabrikası kurmak için yatırım çalışmalarına başladığını, bu kapsamda finansman temini için banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

Vestel, Manisa OSB'de kurutma makinesi fabrikası ve çamaşır makinesi fabrikası yatırımlarında kullanılmak üzere arsa tahsis sözleşmesi imzaladığını geçen ay duyurmuştu.

Zorlu müşteriyi çekmek için ilginç bir işe soyundu

Şirketten bugün KAP'a yapılan açıklamada, 750 bin adet/yıl çamaşır makinesi ve 750 bin adet/yıl kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmalarına başlandığı, söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.ü

Bankalarla görüşme sürüyor

Açıklamada, yeni fabrika için toplamda yaklaşık 70 milyon euro yatırım harcaması yapılmasının planlandığı; yatırımın finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Ahmet Nazif Zorlu'nun ilginç takıntısı!

Açıklamaya göre, söz konusu yatırımla ilgili olarak gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği gibi yatırım teşviklerinden yararlanılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde