Zirvede büyük çatlak! Kurtulmuş'u yalanladı...

Zirvede büyük çatlak! Kurtulmuş'u yalanladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Numan Kurtulmuş'u yalanladı.

Zirvede büyük çatlak! Kurtulmuş'u yalanladı...
16px
24px
02.03.2016 05:53
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararıyla ilgili sözleri için “Kendi kişisel düşüncelerini açıklamıştır” diyen Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’u yalanladı.

 Hükümek Sözcüsü Kurtulmuş, Erdoğan’ın AYM açıklaması için “kişisel görüşleri” demişti.

Erdoğan ile Davutoğlu ve hükümet arasında ”Soğuk rüzgarlar estiği” iddiası, AYM kararı sonrası su yüzüne çıktı. Erdoğan, AKP Konya eski milletvekili ve Başdanışmanı Mustafa Akış aracılığıyla yaptığı açıklamada, ” Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, kişisel değil, devletin ve hükümetin başı sıfatıyla yapılan bir açıklamadır” dedi.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ YALANLANDI

Böylelikle Erdoğan, ilk kez kabinenin bir bakanını yalanlamış oldu.. Erdoğan’ın yalanlaması, Kurtulmuş’un aynı zamanda hükümet sözcüsü de olması nedeniyle, Davutoğlu hükümetini de bağlayıcı bir nitelikte oldu.

Kurtulmuş, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Dündar-Gül hakkındaki AYM kararı için, ”Uymuyorum, saygı da duymuyorum” açıklaması yapan Erdoğan için ”Sayın Cumhurbaşkanımız AYM kararıyla ilgili kendi kişisel düşüncelerini açıklamış, kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur” demişti.

Bu açıklamaya Erdoğan’dan Başdanışmanı aracılığıyla tepki geldi. Başdanışman Akış, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Cumhurbaşkanı, Anayasamıza göre ‘devletin ve hükümetin’ başıdır ve Anayasanın uygulanmasını gözetir. (Md.104) AYM son kararında; 148. Md’ye aykırı bir biçimde yerel mahkeme yerine geçerek karar vermiş, tabii hâkim ilkesini ihlal etmiştir. Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, kişisel konumlanma değil; devletin ve hükümetin başı sıfatıyla bir açıklamadır” dedi.
Emin Özgönül/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde